Lider traži od građana da se ugledaju na ovce?!

Lider Hong Konga Leung Čun-jing, kojeg podržava zvanični Peking, pozvao je građane Hong Konga da se ugledaju na "blage i nežne ovce".

Svijet 19.02.2015 | 08:42
Lider traži od građana da se ugledaju na ovce?!

Leung, kojem su kritičari nadenuli nadimak "vuk" zbog njegove lukavosti i nepouzdanosti, uputio je tu poruku građanima Hong Konga povodom lunarne nove godine, kojom počinje Godina ovce.

"Ovce se generalno smatraju blagim i nežnim životinjama, koje mirno žive u grupama", istakao je Leung, nepopularni čelnik Hong Konga, poprišta višemesečnih prodemokratskih protesta 2014. godine.

"Prošla godina nije bila laka za Hong Kong. Naše društvo je prepuno razlika i konflikata. Nadam se da će se sledeće godine naš narod ugledati na karakter ovaca i ujediniti se na odgovarajući način u korist budućnosti Hong Konga", rekao je Leung.

Hiljade demonstranata su prošle godine tokom 11 nedelja okupirali ulice Hong Konga, a policija je više puta tokom tih protesta ispalila suzavac i biber-sprej.

 

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

Tamo Daleko Breee

19.02.2015 07:52

Nista lepse nego da ti se narod ponasa kao stado ovaca. Jedu travu, daju mleko i meso i naravno, vunu. A mogao im je i reci: "Ugledajte se na Srbe i Dodika Vuka"!!!

ODGOVORITE