ЛШ: Реал већ у 1/4-финалу, Порто срећнији из Базела!

Головима Кристијана Роналда и Марсела, шампион Европе победио је у Немачкој 2:0, у првој утакмици осмине финала Лиге шампиона. Први меч осмине финала Лиге шампиона између Базела и Порта завршен 1:1. Предност на страни Португалаца.

Фудбал 18.02.2015 | 23:25
ЛШ: Реал већ у 1/4-финалу, Порто срећнији из Базела!

Није био убедљив као прошле године, али јесте довољно да већ у првих 90 минута практично заврши посао око пласмана у четвртфинале Лиге шампиона!

Реал Мадрид без велике муке је победио нејаки Шалке у Немачкој и закорачио у наредну фазу, где ће га вероватно чекати далеко озбиљинији противник. У среду увече, првак континента није наспрам себе имао равног ривала.

Голом Кристијана Роналда у 26. минуту, па Марсела у 79, лидер Примере осигурао је тријумф на Велтинс арени и однео вредну предност у Мадрид, где ће реванш бити одигран за мало мање од месец дана (10. марта).

ШАЛКЕ - РЕАЛ 0:2(0:1)

Домаћин је запретио два пута на утакмици. Први пут шутем Класа Хунтелара минут пре првог гола, а други пут покушајем младог Феликса Платеа (19), који је минут пре последњег гола затресао пречку.

Док је жалио Холанђанин - Кристијано је искористио центаршут Данија Карвахала и главом казнио катастрофалну реакцију одбране и голмана. Док је жалио Плате - дебитант у Лиги шампиона - Марсело је прихватио додавање Роналда и десном ногом закуцао лопту у мрежу за 16 метара.

Гости су професионално урадили задатак и остварили и 10. узастопну победу у Лиги шампиона. Домаћи нису показали да су тим који је у стању да у Мадриду бар наговести сензацију. Утисак је да им то нико неће много замерити, поготово у ситуацији у којој су принуђени да краљевском клубу супротставе тим са дебитантом пред својим и противничким голом.

Меч би могао да донесе огроман значај и за форму Кристијана Роналда, који је прекинуо голгетерски пост од три узастопне утакмице, па је трзајем главом први пут послао у мрежу од 18. јануара и гостовања Хетафеу (0:3), када је био стрелац два пута.

Додавањем за гол Марсела, постао је и најбољи асистент у Лиги шампиона у последње две сезоне (шест), уз чињеницу да је већ најбољи стрелац у том периоду(26). Нема дилеме да ће тај низ голова и асистенција бити настављен, као и да ћемо га врло брзо гледати онаквог какав је био у првом делу сезоне.

Базел је дуго, дуго водио, али у Порто, на реванш осмине финала Лиге шампиона, путује са императивом постизања гола. Само ако затресе мрежу у гостима може да се нада проласку међу осам. У супротном, тамо ће Порто.

Базел - Порто 1:1 (1:0)!

Плаво-бели су десет минута пре краја утакмице постигли гол који ће им и те како значити у реваншу и који им, ипак, даје какву-такву сигурност, јер у случају да сачувају мрежу сигурно иду у четвртфинале.

Базел је повео у 11. минуту.

Дерлис Гонзалес је мајсторски изиграо двојицу дефанзиваца Порта и између њих протурио лопту поред Фабијана. Парагвајца је у "ватру" бацио Фабијан Фрај.

Порто је изједначио у 79. из пенала. Прецизан са "креча" био је Данило.

Дакле, у прве четири утакмице осмине финала Лиге шампиона постигнути су следећи резултати:

ПСЖ - ЧЕЛСИ 1:1
ШАХТЈОР - БАЈЕРН 0:0
БАЗЕЛ - ПОРТО 1:1
ШАЛКЕ 04 - РЕАЛ 0:2

следећег уторка:

Сити - Барселона 20.45
Јувентус - Дортмунд 20.45

следеће среде:

Бајер - Атлетико 20.45
Арсенал - Монако 20.45

Коментари / 0

Оставите коментар