LŠ: Real već u 1/4-finalu, Porto srećniji iz Bazela!

Golovima Kristijana Ronalda i Marsela, šampion Evrope pobedio je u Nemačkoj 2:0, u prvoj utakmici osmine finala Lige šampiona. Prvi meč osmine finala Lige šampiona između Bazela i Porta završen 1:1. Prednost na strani Portugalaca.

Fudbal 18.02.2015 | 23:25
LŠ: Real već u 1/4-finalu, Porto srećniji iz Bazela!

Nije bio ubedljiv kao prošle godine, ali jeste dovoljno da već u prvih 90 minuta praktično završi posao oko plasmana u četvrtfinale Lige šampiona!

Real Madrid bez velike muke je pobedio nejaki Šalke u Nemačkoj i zakoračio u narednu fazu, gde će ga verovatno čekati daleko ozbiljiniji protivnik. U sredu uveče, prvak kontinenta nije naspram sebe imao ravnog rivala.

Golom Kristijana Ronalda u 26. minutu, pa Marsela u 79, lider Primere osigurao je trijumf na Veltins areni i odneo vrednu prednost u Madrid, gde će revanš biti odigran za malo manje od mesec dana (10. marta).

ŠALKE - REAL 0:2(0:1)

Domaćin je zapretio dva puta na utakmici. Prvi put šutem Klasa Huntelara minut pre prvog gola, a drugi put pokušajem mladog Feliksa Platea (19), koji je minut pre poslednjeg gola zatresao prečku.

Dok je žalio Holanđanin - Kristijano je iskoristio centaršut Danija Karvahala i glavom kaznio katastrofalnu reakciju odbrane i golmana. Dok je žalio Plate - debitant u Ligi šampiona - Marselo je prihvatio dodavanje Ronalda i desnom nogom zakucao loptu u mrežu za 16 metara.

Gosti su profesionalno uradili zadatak i ostvarili i 10. uzastopnu pobedu u Ligi šampiona. Domaći nisu pokazali da su tim koji je u stanju da u Madridu bar nagovesti senzaciju. Utisak je da im to niko neće mnogo zameriti, pogotovo u situaciji u kojoj su prinuđeni da kraljevskom klubu suprotstave tim sa debitantom pred svojim i protivničkim golom.

Meč bi mogao da donese ogroman značaj i za formu Kristijana Ronalda, koji je prekinuo golgeterski post od tri uzastopne utakmice, pa je trzajem glavom prvi put poslao u mrežu od 18. januara i gostovanja Hetafeu (0:3), kada je bio strelac dva puta.

Dodavanjem za gol Marsela, postao je i najbolji asistent u Ligi šampiona u poslednje dve sezone (šest), uz činjenicu da je već najbolji strelac u tom periodu(26). Nema dileme da će taj niz golova i asistencija biti nastavljen, kao i da ćemo ga vrlo brzo gledati onakvog kakav je bio u prvom delu sezone.

Bazel je dugo, dugo vodio, ali u Porto, na revanš osmine finala Lige šampiona, putuje sa imperativom postizanja gola. Samo ako zatrese mrežu u gostima može da se nada prolasku među osam. U suprotnom, tamo će Porto.

Bazel - Porto 1:1 (1:0)!

Plavo-beli su deset minuta pre kraja utakmice postigli gol koji će im i te kako značiti u revanšu i koji im, ipak, daje kakvu-takvu sigurnost, jer u slučaju da sačuvaju mrežu sigurno idu u četvrtfinale.

Bazel je poveo u 11. minutu.

Derlis Gonzales je majstorski izigrao dvojicu defanzivaca Porta i između njih proturio loptu pored Fabijana. Paragvajca je u "vatru" bacio Fabijan Fraj.

Porto je izjednačio u 79. iz penala. Precizan sa "kreča" bio je Danilo.

Dakle, u prve četiri utakmice osmine finala Lige šampiona postignuti su sledeći rezultati:

PSŽ - ČELSI 1:1
ŠAHTJOR - BAJERN 0:0
BAZEL - PORTO 1:1
ŠALKE 04 - REAL 0:2

sledećeg utorka:

Siti - Barselona 20.45
Juventus - Dortmund 20.45

sledeće srede:

Bajer - Atletiko 20.45
Arsenal - Monako 20.45

Komentari / 0

Ostavite komentar