Ани дефинитивно не лежи Дубаи!

Ана Ивановић елиминисана је у другом мечу на турниру у Дубаију!

Тенис 18.02.2015 | 15:20
Ани дефинитивно не лежи Дубаи!

Српска тенисерка Ана Ивановић није успела да се докопа четвртфинала на турниру у Дубаију.
Упркос доброј партији на старту турнира, у другом колу против Сабине Лисицки, у осмини финала поражена је од Каролине Плискове.

Чехиња, која заузима 18. место на WТА листи, славила је резултатом 2:1, по сетовима 6:2, 4:6, 6:4.

Ивановићева је успела после изгубљеног првог сета да адекватно одговори пет година млађој Плисковој, али је у одлучујућем трећем сету попустила у финишу.

Чехиња је успела прва да направи брејк у седмом гему, Ана јој је одмах узвратила истом мером, а онда је Плискова поново одузела гем српској играчици која је била на сервису (5:4). Након тога повела је са 30:0, Ана је освојила један поен, а Чехиња је са два нова поена окончала дуел у своју корист после непуних два сата игре.

Плисковој је то био други тријумф против Ивановићеве у исто толико одиграних дуела. Претходно је славила прошле године на УС Опену.

Ана Ивановић тако је и пети пут у Дубаију елиминисана пре четвртфинала. У каријери је чак три пута стигла до осам најбољих у Уједњеним Арапским Емиратима (2008, 2009. и 2012), али никада није отишла даље.

Плискова ће за улазак у полуфинале играти против своје земљакиње Луси Сафарове, која је изненадила браниоца трофеја, Венус Вилијамс (6:4, 6:2).

Турнир у Дубаију, на којем је Ивановићева била постављена за чевртог носиоца, игра се за наградни фонд од 2.513.000 долара.

Коментари / 0

Оставите коментар