Ani definitivno ne leži Dubai!

Ana Ivanović eliminisana je u drugom meču na turniru u Dubaiju!

Tenis 18.02.2015 | 15:20
Ani definitivno ne leži Dubai!

Srpska teniserka Ana Ivanović nije uspela da se dokopa četvrtfinala na turniru u Dubaiju.
Uprkos dobroj partiji na startu turnira, u drugom kolu protiv Sabine Lisicki, u osmini finala poražena je od Karoline Pliskove.

Čehinja, koja zauzima 18. mesto na WTA listi, slavila je rezultatom 2:1, po setovima 6:2, 4:6, 6:4.

Ivanovićeva je uspela posle izgubljenog prvog seta da adekvatno odgovori pet godina mlađoj Pliskovoj, ali je u odlučujućem trećem setu popustila u finišu.

Čehinja je uspela prva da napravi brejk u sedmom gemu, Ana joj je odmah uzvratila istom merom, a onda je Pliskova ponovo oduzela gem srpskoj igračici koja je bila na servisu (5:4). Nakon toga povela je sa 30:0, Ana je osvojila jedan poen, a Čehinja je sa dva nova poena okončala duel u svoju korist posle nepunih dva sata igre.

Pliskovoj je to bio drugi trijumf protiv Ivanovićeve u isto toliko odigranih duela. Prethodno je slavila prošle godine na US Openu.

Ana Ivanović tako je i peti put u Dubaiju eliminisana pre četvrtfinala. U karijeri je čak tri puta stigla do osam najboljih u Ujednjenim Arapskim Emiratima (2008, 2009. i 2012), ali nikada nije otišla dalje.

Pliskova će za ulazak u polufinale igrati protiv svoje zemljakinje Lusi Safarove, koja je iznenadila branioca trofeja, Venus Vilijams (6:4, 6:2).

Turnir u Dubaiju, na kojem je Ivanovićeva bila postavljena za čevrtog nosioca, igra se za nagradni fond od 2.513.000 dolara.

Komentari / 0

Ostavite komentar