Какав меч на отварању Копа Либертадорес!

Пет голова, пет црвених картона, Вондерерс и Замора одиграли утакмицу за памћење на отварању Либертадореса! „Најјачи” сломили Интернасионал, Расинг прегазио Тачиру у Сан Кристобалу.

Фудбал 18.02.2015 | 12:20
Какав меч на отварању Копа Либертадорес!

Буран почетак најјачег јужноамеричког клупског такмичења, које када је у питању узбуђење, никада не разочара. Вондерерс из Монтевидеа и Замора из Баринаса (Венецуела), одиграли су дуел за памћење на ком је било пет голова, али и пет црвених картона. Славили су домаћи после великог преокрета с резултатом 3:2.

Уругвајци су били велики фаворити пре утакмице, али екипи Заморе није пало ни на крај памети да се тек тако преда. Први црвени картон гости су зарадили већ у 20. минуту, али и пет минута након тога стигли до вођства. Лопта се срећно одбила испред брзоногог Муриља који је претрчао пола терена и завршио акцију голом кроз ноге. Вондерерси су узвратили, али најпре црвеним картоном па тек онда голом.

Почетком другог полувремена, Флорес је погодио за нову предност гостију, која је трајала све до 78. минута, када је Овале направио наиван фаул за једанаестерац, а уједно добио и други жути картон. Албарацин је погодио из пенала за 2:2 у 78. минуту, а три минута касније Рејмундез је поставио коначан резултат 3:2. До краја утакмице је све прштало, а после кошкања, Муриљо, стрелац првог гола и Маскија, нападач Вондерерса, добили су по искључење.

Емелек је победио на тешком гостовању у Сантјагу против Универсидада. Чилеанци су имали прилику да изједначе јер је Емелек од 80. минута играо са играчем мање, а од 87. са само девет фудбалера на терену. Ипак, гол Болањоса у 63. минуту био је довољан за победу Еквадораца.

Расинг је просто демолирао Тачиру у Сан Кристобалу с резултатом 5:0, и тако кренуо у поход на другу титулу у Либертадоресу после 38 година. Дијего Милито тихо најављује повлачење, а какав би то крај био Ел Принћипеа, када би најпрестижнији трофеј у Јужној Америци донео на стадион Хуан Доминго Перон. Густаво Боу, Милитов партнер из напада, постигао је хет-трик.

Интернасионал је последња у низу жртви висине Ла Паза. Многи су падали у главном граду Боливије због немогућности да се прилагоде недостатку кисеоника, па је Стронгест са 3 гола у мрежи, послао кући славне Бразилце - 3:1.

У последњој утакмици, Санта Фе је савладао мексички Атлас из Гвадалахаре минималним резултатом - 1:0.

Копа Либертадорес, прво коло:

Вондерерс - Замора 3:2 (1:1)
/Родригез 45+1, Албарасин 78, Рејмундез 81 - Муриљо 25, Флорес 53/

Универсидад - Емелек 0:1 (0:0)
/Болањос 63/

Деп. Тачира - Расинг Клуб 0:5 (0:2)
/Лољо 20, Боу 39, 52, 68, Милито 55/

Стронгест - Интернасионал 3:1 (2:0)
/Чумакеро 10, 85, Рамаљо 14 - Д' Алесандро 48/

Атлас - Санта Фе 0:1 (0:0)
/Аријас 77/

Коментари / 0

Оставите коментар