Kakav meč na otvaranju Kopa Libertadores!

Pet golova, pet crvenih kartona, Vonderers i Zamora odigrali utakmicu za pamćenje na otvaranju Libertadoresa! „Najjači” slomili Internasional, Rasing pregazio Tačiru u San Kristobalu.

Fudbal 18.02.2015 | 12:20
Kakav meč na otvaranju Kopa Libertadores!

Buran početak najjačeg južnoameričkog klupskog takmičenja, koje kada je u pitanju uzbuđenje, nikada ne razočara. Vonderers iz Montevidea i Zamora iz Barinasa (Venecuela), odigrali su duel za pamćenje na kom je bilo pet golova, ali i pet crvenih kartona. Slavili su domaći posle velikog preokreta s rezultatom 3:2.

Urugvajci su bili veliki favoriti pre utakmice, ali ekipi Zamore nije palo ni na kraj pameti da se tek tako preda. Prvi crveni karton gosti su zaradili već u 20. minutu, ali i pet minuta nakon toga stigli do vođstva. Lopta se srećno odbila ispred brzonogog Murilja koji je pretrčao pola terena i završio akciju golom kroz noge. Vonderersi su uzvratili, ali najpre crvenim kartonom pa tek onda golom.

Početkom drugog poluvremena, Flores je pogodio za novu prednost gostiju, koja je trajala sve do 78. minuta, kada je Ovale napravio naivan faul za jedanaesterac, a ujedno dobio i drugi žuti karton. Albaracin je pogodio iz penala za 2:2 u 78. minutu, a tri minuta kasnije Rejmundez je postavio konačan rezultat 3:2. Do kraja utakmice je sve prštalo, a posle koškanja, Muriljo, strelac prvog gola i Maskija, napadač Vonderersa, dobili su po isključenje.

Emelek je pobedio na teškom gostovanju u Santjagu protiv Universidada. Čileanci su imali priliku da izjednače jer je Emelek od 80. minuta igrao sa igračem manje, a od 87. sa samo devet fudbalera na terenu. Ipak, gol Bolanjosa u 63. minutu bio je dovoljan za pobedu Ekvadoraca.

Rasing je prosto demolirao Tačiru u San Kristobalu s rezultatom 5:0, i tako krenuo u pohod na drugu titulu u Libertadoresu posle 38 godina. Dijego Milito tiho najavljuje povlačenje, a kakav bi to kraj bio El Prinćipea, kada bi najprestižniji trofej u Južnoj Americi doneo na stadion Huan Domingo Peron. Gustavo Bou, Militov partner iz napada, postigao je het-trik.

Internasional je poslednja u nizu žrtvi visine La Paza. Mnogi su padali u glavnom gradu Bolivije zbog nemogućnosti da se prilagode nedostatku kiseonika, pa je Strongest sa 3 gola u mreži, poslao kući slavne Brazilce - 3:1.

U poslednjoj utakmici, Santa Fe je savladao meksički Atlas iz Gvadalahare minimalnim rezultatom - 1:0.

Kopa Libertadores, prvo kolo:

Vonderers - Zamora 3:2 (1:1)
/Rodrigez 45+1, Albarasin 78, Rejmundez 81 - Muriljo 25, Flores 53/

Universidad - Emelek 0:1 (0:0)
/Bolanjos 63/

Dep. Tačira - Rasing Klub 0:5 (0:2)
/Loljo 20, Bou 39, 52, 68, Milito 55/

Strongest - Internasional 3:1 (2:0)
/Čumakero 10, 85, Ramaljo 14 - D' Alesandro 48/

Atlas - Santa Fe 0:1 (0:0)
/Arijas 77/

Komentari / 0

Ostavite komentar