Поповић тешко оптужио Ђурића!

Узео је 100.000 евра од зеленаша! Он и његова влада ставили су „Земунело“ под хипотеку! „Био сам шокиран када сам видео, узимали су паре за потребе клуба од физичких лица, камата је огромна“, каже председник Партизана.

Фудбал 18.02.2015 | 23:40
Поповић тешко оптужио Ђурића!

До јуче су сарађивали - сад се гледају преко нишана. Бивши и садашњи председник Партизана, изгледа, не могу да смисле један другог, па тако последњих дана између Драгана Ђурића и Зорана Поповића (који је био члан Управног одбора и у претходном мандату) букти прави рат. Искру је запалио доскорашњи први човек клуба тврдњом да ће црно-бели, буду ли наставили да узимају кредите, доживети судбину Црвене звезде, на шта му је актуелни владар у Хумској 1 узвратио како је на тај потез био принуђен, јер су Ђурић и сарадници оставили клуб у дуговима.

Осим тога, Поповић додаје да Спортски центар „Земунело“ није стављен под хипотеку за време његове владавине, већ је то учинио Ђурић пре годину дана.
„Ђурић лаже! Приче да смо моја управа и ја ставили „Земунело“ под хипотеку због кредита од 4.000.000 нису тачне. Хипотека првог реда је стављена током владавине претходне управе, почетком децембра 2014. године, када су Ђурић и његови сарадници узели кредит од „Поштанске штедионице“ у износу од око 20.000.000 динара (око 200.000 евра). Наравно, кредит није враћен, ми треба тек да га вратимо. Такође, претходној управи ниједна банка није хтела да одобри кредит, а на многе прагове су закорачили...“, поручује Поповић у разговору за Ало.

Председник Партизана, ипак, потврђује информацију да је кредит црно-белима одобрен.
„Кредит је одобрен у поменутом износу, али га нисмо подигли, јер смо продали Шкулетића за 4.000.000 евра и тај новац ћемо искористити за измирење текућих обавеза. Није било потребе за новцем од кредита, стоји нам у резерви. А што се хипотеке тиче, стављена је хипотека другог реда, што је нормално због износа. Све је рађено по закону и тако мора да буде“.

Независна ревизорска кућа коју је клуб из Хумске 1 ангажовао да испита финансијско стање у клубу током дана би требало да достави конкретне податке о пословању претходног руководства, али се претпоставља да је тренутни минус црно-белих 14.000.000 евра. А то није једни проблем...
„Он (Ђурић) и његови сарадници су узимали паре од зеленаша на пет одсто камате на месечном нивоу, а ништа од тога није враћено. Био сам шокиран када сам видео. Узимали су паре за потребе клуба од физичких лица. Камата је огромна, јер овај кредит који је нама одобрен је 6,4 одсто на годишњем нивоу“, открива Поповић и прецизира суму која је узимана од зеленаша. „ Око 100.000 евра! Ни евро није враћен, тек би требало да видимо коме се уопште дугује тај новац...“

Челници Партизана последњих дана трпе учестале критике због тајминга одласка Данка Лазовића у Кину и продаје Петра Шкулетића Локомотиви. Чак признају да су тиме освајање титуле ставили на коцку.
„Време ће показати како сам радио. Верујем у титулу и имам максимално поверење у тренера Николића, стручни штаб и играче”, допунио је Поповић за Ало и поручио да нису тачне гласине да га у клуб дошао на основу инструкција премијера Александра Вучића и Српске напредне странке. „Таман посла да је то. Скупштина ме је једногласно изабрала. Чак је и мишљење Драгана Ђурића и Бранка Ружића било да сам најбољи кандидат“.

Коментари / 0

Оставите коментар