Popović teško optužio Đurića!

Uzeo je 100.000 evra od zelenaša! On i njegova vlada stavili su „Zemunelo“ pod hipoteku! „Bio sam šokiran kada sam video, uzimali su pare za potrebe kluba od fizičkih lica, kamata je ogromna“, kaže predsednik Partizana.

Fudbal 18.02.2015 | 23:40
Popović teško optužio Đurića!

Do juče su sarađivali - sad se gledaju preko nišana. Bivši i sadašnji predsednik Partizana, izgleda, ne mogu da smisle jedan drugog, pa tako poslednjih dana između Dragana Đurića i Zorana Popovića (koji je bio član Upravnog odbora i u prethodnom mandatu) bukti pravi rat. Iskru je zapalio doskorašnji prvi čovek kluba tvrdnjom da će crno-beli, budu li nastavili da uzimaju kredite, doživeti sudbinu Crvene zvezde, na šta mu je aktuelni vladar u Humskoj 1 uzvratio kako je na taj potez bio prinuđen, jer su Đurić i saradnici ostavili klub u dugovima.

Osim toga, Popović dodaje da Sportski centar „Zemunelo“ nije stavljen pod hipoteku za vreme njegove vladavine, već je to učinio Đurić pre godinu dana.
„Đurić laže! Priče da smo moja uprava i ja stavili „Zemunelo“ pod hipoteku zbog kredita od 4.000.000 nisu tačne. Hipoteka prvog reda je stavljena tokom vladavine prethodne uprave, početkom decembra 2014. godine, kada su Đurić i njegovi saradnici uzeli kredit od „Poštanske štedionice“ u iznosu od oko 20.000.000 dinara (oko 200.000 evra). Naravno, kredit nije vraćen, mi treba tek da ga vratimo. Takođe, prethodnoj upravi nijedna banka nije htela da odobri kredit, a na mnoge pragove su zakoračili...“, poručuje Popović u razgovoru za Alo.

Predsednik Partizana, ipak, potvrđuje informaciju da je kredit crno-belima odobren.
„Kredit je odobren u pomenutom iznosu, ali ga nismo podigli, jer smo prodali Škuletića za 4.000.000 evra i taj novac ćemo iskoristiti za izmirenje tekućih obaveza. Nije bilo potrebe za novcem od kredita, stoji nam u rezervi. A što se hipoteke tiče, stavljena je hipoteka drugog reda, što je normalno zbog iznosa. Sve je rađeno po zakonu i tako mora da bude“.

Nezavisna revizorska kuća koju je klub iz Humske 1 angažovao da ispita finansijsko stanje u klubu tokom dana bi trebalo da dostavi konkretne podatke o poslovanju prethodnog rukovodstva, ali se pretpostavlja da je trenutni minus crno-belih 14.000.000 evra. A to nije jedni problem...
„On (Đurić) i njegovi saradnici su uzimali pare od zelenaša na pet odsto kamate na mesečnom nivou, a ništa od toga nije vraćeno. Bio sam šokiran kada sam video. Uzimali su pare za potrebe kluba od fizičkih lica. Kamata je ogromna, jer ovaj kredit koji je nama odobren je 6,4 odsto na godišnjem nivou“, otkriva Popović i precizira sumu koja je uzimana od zelenaša. „ Oko 100.000 evra! Ni evro nije vraćen, tek bi trebalo da vidimo kome se uopšte duguje taj novac...“

Čelnici Partizana poslednjih dana trpe učestale kritike zbog tajminga odlaska Danka Lazovića u Kinu i prodaje Petra Škuletića Lokomotivi. Čak priznaju da su time osvajanje titule stavili na kocku.
„Vreme će pokazati kako sam radio. Verujem u titulu i imam maksimalno poverenje u trenera Nikolića, stručni štab i igrače”, dopunio je Popović za Alo i poručio da nisu tačne glasine da ga u klub došao na osnovu instrukcija premijera Aleksandra Vučića i Srpske napredne stranke. „Taman posla da je to. Skupština me je jednoglasno izabrala. Čak je i mišljenje Dragana Đurića i Branka Ružića bilo da sam najbolji kandidat“.

Komentari / 0

Ostavite komentar