Ко ће славити у великом дербију?!

Традиција каже Манчестер! И то без примљеног гола! Арсенал не зна са Црвеним ђаволима на Олд Трафорду, посебно у ФА купу.

Фудбал 18.02.2015 | 21:00
Ко ће славити у великом дербију?!

Провукао се Манчестер јунајтед у Лакнаширу, преокретом, против Престона изборио пласман у четвртфинале ФА купа, али после сазнања да им је у наредној рунди ривал Арсенал присталице Црвених ђавола су вероватно подигле руке у вис. Јер, традиција - на коју се Острвљани често позивају - упућује на закључак да ће екипа Луја ван Гала имат лак задатак 7. марта.

Уосталом, у најстаријем такмичењу на свету велики ривали састали су се 14 пута и Јунајтед је успешнији, пошто има седам победа, два ремија и пет пораза, а оно што посебно храбри његове присталице је податак да у поселедња четири међусобна дуела у овом купу Тобџије нису успеле да затресу мрежу великог ривала.

И не само то: кад се погледа статистика њихових дуела у свим такмичењима на Олд Трафорду од 2004. до данас јасно је да је Манчестер у предности. Јер, од 14 сусрета Ђаволи су на свом буњишту добили чак 12, а забележили по један реми (0:0) и пораз (0:1), још давног 17. септембра 2006.

Боли ли Арсена Венгера глава због црног низа на Театру снова, пошто су од 2009. до данас резултати следећи: 2:1, 1:0, 2:0, 8:2, 2:1 и 1:0?

Коментари / 0

Оставите коментар