Ko će slaviti u velikom derbiju?!

Tradicija kaže Mančester! I to bez primljenog gola! Arsenal ne zna sa Crvenim đavolima na Old Trafordu, posebno u FA kupu.

Fudbal 18.02.2015 | 21:00
Ko će slaviti u velikom derbiju?!

Provukao se Mančester junajted u Laknaširu, preokretom, protiv Prestona izborio plasman u četvrtfinale FA kupa, ali posle saznanja da im je u narednoj rundi rival Arsenal pristalice Crvenih đavola su verovatno podigle ruke u vis. Jer, tradicija - na koju se Ostrvljani često pozivaju - upućuje na zaključak da će ekipa Luja van Gala imat lak zadatak 7. marta.

Uostalom, u najstarijem takmičenju na svetu veliki rivali sastali su se 14 puta i Junajted je uspešniji, pošto ima sedam pobeda, dva remija i pet poraza, a ono što posebno hrabri njegove pristalice je podatak da u poselednja četiri međusobna duela u ovom kupu Tobdžije nisu uspele da zatresu mrežu velikog rivala.

I ne samo to: kad se pogleda statistika njihovih duela u svim takmičenjima na Old Trafordu od 2004. do danas jasno je da je Mančester u prednosti. Jer, od 14 susreta Đavoli su na svom bunjištu dobili čak 12, a zabeležili po jedan remi (0:0) i poraz (0:1), još davnog 17. septembra 2006.

Boli li Arsena Vengera glava zbog crnog niza na Teatru snova, pošto su od 2009. do danas rezultati sledeći: 2:1, 1:0, 2:0, 8:2, 2:1 i 1:0?

Komentari / 0

Ostavite komentar