Сјећате ли се Доминика Адије?!

Тотални суноврат Партизановог великог појачања из Милана! После само две недеље некада најбољи играч и стрелац Мундијалита је добио отказ у тајландском клубу због лоше физичке спреме.

Фудбал 18.02.2015 | 19:40
Сјећате ли се Доминика Адије?!

Сећате ли се Доминика Адије? Дошао је у Партизан из Милана као велико појачање. Он и земљак Принс Тејго су попунили упражењена места настала одласцима Клеа и Мореире. Била је тада актуелна прича о сарадњи Милана и Партизана, председник Драган Ђурић је чак био на састанку са Галијанијем и фотографисао се у трофејној сали Милана… Сарадња је завршена тако што је у Партизан на позајмицу дошао Адија.

Рок трајања младог нападача из Гане је био кратак. Одиграо је осам утакмица, није постигао ниједан гол, а тадашњи тренер Станојевић га је прецртао када се Адија наљутио после измене у мечу са Војводином и отишао директно у свлачионицу. Адијин боравак у Београду се неславно завршио, а тим путем иде и његова каријера.

Омалени нападач је у последњих пет година променио седам клубова и сада тражи осми. Последња станица му је био тајландски Након Рачасима где је трајао чак две недеље, после чега је добио отказ. Адија је дошао у Милан као чудо од детета, пошто је на Мундијалиту за играче до 20 година одржаном у Египту 2009. године био најбољи играч и стрелац трунира и предводио је Гану до титуле првака света. Милан је тада први реаговао и надао се да је уграбио будућу звезду светске класе.

По доласку на Сан Сиро, Адија је прослеђен на каљење у Ређину, а после неуспешних шест месеци је позајмљен Партизану. Након Партизана је позајмљен турској Каршијаки, па Арсеналу из Кијева који га је откупио. У Украјини се задржао годину и по дана. Потом је шест месеци играо за казахстанки Атирау, да би пре 15 дана потписао за тајландски Накона Рачасиму.

Тајланђани су раскинули уговор са Адијом, а као разлози се наводе његова лоша физичка спрема и висока примања. С обзриом да му је то био други клуба за који је играо у сезони, по правилима ФИФА Адија у наредна четири месеца неће моћи да играо за неки трећи клуб.

Коментари / 0

Оставите коментар