Sjećate li se Dominika Adije?!

Totalni sunovrat Partizanovog velikog pojačanja iz Milana! Posle samo dve nedelje nekada najbolji igrač i strelac Mundijalita je dobio otkaz u tajlandskom klubu zbog loše fizičke spreme.

Fudbal 18.02.2015 | 19:40
Sjećate li se Dominika Adije?!

Sećate li se Dominika Adije? Došao je u Partizan iz Milana kao veliko pojačanje. On i zemljak Prins Tejgo su popunili upraženjena mesta nastala odlascima Klea i Moreire. Bila je tada aktuelna priča o saradnji Milana i Partizana, predsednik Dragan Đurić je čak bio na sastanku sa Galijanijem i fotografisao se u trofejnoj sali Milana… Saradnja je završena tako što je u Partizan na pozajmicu došao Adija.

Rok trajanja mladog napadača iz Gane je bio kratak. Odigrao je osam utakmica, nije postigao nijedan gol, a tadašnji trener Stanojević ga je precrtao kada se Adija naljutio posle izmene u meču sa Vojvodinom i otišao direktno u svlačionicu. Adijin boravak u Beogradu se neslavno završio, a tim putem ide i njegova karijera.

Omaleni napadač je u poslednjih pet godina promenio sedam klubova i sada traži osmi. Poslednja stanica mu je bio tajlandski Nakon Račasima gde je trajao čak dve nedelje, posle čega je dobio otkaz. Adija je došao u Milan kao čudo od deteta, pošto je na Mundijalitu za igrače do 20 godina održanom u Egiptu 2009. godine bio najbolji igrač i strelac trunira i predvodio je Ganu do titule prvaka sveta. Milan je tada prvi reagovao i nadao se da je ugrabio buduću zvezdu svetske klase.

Po dolasku na San Siro, Adija je prosleđen na kaljenje u Ređinu, a posle neuspešnih šest meseci je pozajmljen Partizanu. Nakon Partizana je pozajmljen turskoj Karšijaki, pa Arsenalu iz Kijeva koji ga je otkupio. U Ukrajini se zadržao godinu i po dana. Potom je šest meseci igrao za kazahstanki Atirau, da bi pre 15 dana potpisao za tajlandski Nakona Račasimu.

Tajlanđani su raskinuli ugovor sa Adijom, a kao razlozi se navode njegova loša fizička sprema i visoka primanja. S obzriom da mu je to bio drugi kluba za koji je igrao u sezoni, po pravilima FIFA Adija u naredna četiri meseca neće moći da igrao za neki treći klub.

Komentari / 0

Ostavite komentar