ЈСЛ добија плеј-оф и плеј-аут?!

Извршни одбор и Скупштина заједнице Суперлигаша заседају у среду у подне на Теразијама 3 када ће бити расправе око промене система Јелен Суперлиге.

Фудбал 18.02.2015 | 11:40
ЈСЛ добија плеј-оф и плеј-аут?!

"После Извршног одбора заседаће Скупштина Суперлиге, чији је задатак да усвоји финансијски извештај. Нема сумње да је за фудбалску јавност најзанимљивија расправа о новом систему такмичења", каже генерални секретар Заједнице Бранимир Делић, а преноси Спорт.

У последњем делу седнице Извршног одбора представници клубова говориће о почетку пролећног дела шампионата, а на крају ће им се предочити и финансијски извештај.

"Пред нама ће обиман програм и имаћемо вишесатну расправу о неколико битних ствари. У првој тачки ће председник Заједнице Суперлиге да информише Извршни одбор о резултатима разговора са представницима свих клубова током зимске паузе. Затим ће се разматрати извештај директора Суперлиге Владимира Булатовића о јесењем делу првенства, а свој извештај даће и комесар за безбедност", потврђује Делић.

Уколико Заједница Суперлиге усвоји нови систем такмичења, то ће бити укупно десета промена у последње 22 године, практично од распада СФРЈ. Иначе, од 2009. године у Србији се није мењао систем такмичења, а у елитној лиги игра 16 тимова по двокружном бод-систему.

У среду око 15 часова биће познато да ли ће Суперлига у сезони 20015/2016. на крају пролећног дела сезоне имати плеј-оф и плеј-аут.

Такође, у уторак је потврђено да једино Раднички из Крагујевца од свих суперлигаша није испунио своје финансијске обавезе и да нема право да региструје појачања. Крагујевчани су остали дужни појединим играчима укупно 23.832 евра и два милиона динара. Сви остали измирили су своје обаве и моћи ће да региструју појачања за пролећни део сезоне.

Коментари / 0

Оставите коментар