JSL dobija plej-of i plej-aut?!

Izvršni odbor i Skupština zajednice Superligaša zasedaju u sredu u podne na Terazijama 3 kada će biti rasprave oko promene sistema Jelen Superlige.

Fudbal 18.02.2015 | 11:40
JSL dobija plej-of i plej-aut?!

"Posle Izvršnog odbora zasedaće Skupština Superlige, čiji je zadatak da usvoji finansijski izveštaj. Nema sumnje da je za fudbalsku javnost najzanimljivija rasprava o novom sistemu takmičenja", kaže generalni sekretar Zajednice Branimir Delić, a prenosi Sport.

U poslednjem delu sednice Izvršnog odbora predstavnici klubova govoriće o početku prolećnog dela šampionata, a na kraju će im se predočiti i finansijski izveštaj.

"Pred nama će obiman program i imaćemo višesatnu raspravu o nekoliko bitnih stvari. U prvoj tački će predsednik Zajednice Superlige da informiše Izvršni odbor o rezultatima razgovora sa predstavnicima svih klubova tokom zimske pauze. Zatim će se razmatrati izveštaj direktora Superlige Vladimira Bulatovića o jesenjem delu prvenstva, a svoj izveštaj daće i komesar za bezbednost", potvrđuje Delić.

Ukoliko Zajednica Superlige usvoji novi sistem takmičenja, to će biti ukupno deseta promena u poslednje 22 godine, praktično od raspada SFRJ. Inače, od 2009. godine u Srbiji se nije menjao sistem takmičenja, a u elitnoj ligi igra 16 timova po dvokružnom bod-sistemu.

U sredu oko 15 časova biće poznato da li će Superliga u sezoni 20015/2016. na kraju prolećnog dela sezone imati plej-of i plej-aut.

Takođe, u utorak je potvrđeno da jedino Radnički iz Kragujevca od svih superligaša nije ispunio svoje finansijske obaveze i da nema pravo da registruje pojačanja. Kragujevčani su ostali dužni pojedinim igračima ukupno 23.832 evra i dva miliona dinara. Svi ostali izmirili su svoje obave i moći će da registruju pojačanja za prolećni deo sezone.

Komentari / 0

Ostavite komentar