Хапшење селефија у Сарајеву

На подручју Унско-санског кантона, Маглаја и Кантона Сарајево слободе је лишено шест лица која су из БиХ кренула у правцу Сирије, како би се придружила структурама "Исламске државе" и учествовала у ратном сукобу у тој земљи - саопштено је данас из Тужилаштва БиХ.

Босна и Херцеговина 18.02.2015 | 09:13
Хапшење селефија у Сарајеву

Ријеч је о припадницима радикалних вјерских покрета, неки од њих су лишени слободе на граничним прелазима на подручју Унско-санског кантона, а лишена су слободе и лица за које постоје докази да су организатори незаконитог одласка држављана БиХ у Сирију.

У саопштењу се наводи да су ова лица осумњичена за кривично дјело финансирања терористичких активности, организовање терористичке групе, те кривично дјело противзаконито формирање и придруживање страним паравојним или параполицијским формацијама.

Припадници Сипе и Граничне полиције извршили су хапшење поступајући по налогу тужиоца Посебног одјељења за организовани криминал, приивредни криминал и корупцију Тужилаштва БиХ.

У акцији је остварена значајна сарадња са Обавјештајно-безбједносном агенцијом БиХ, саопштено је из Тужилаштва БиХ.

Ова акција резултат је одлучности Тужилаштва БиХ и полицијских и безбједноцних агенција БиХ у борби против тероризма, а у интересу истраге јавности и медијима се не може дати више информација и детаља, наведено је у саопштењу.

Коментари / 16

Оставите коментар
Name

Бошњак

18.02.2015 08:59

Што их нису пустили, па их хапсила ако се врате живи, овако им само спашавају животе.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Едо , Слатина - Тузла

18.02.2015 09:00

Да се ја питам , све похапсити , прекинути односе са С . Арабијом која их финансира ! Све екстреме из било ког народа похапсити , када гледам ТВ РС и Федералну ТВ као да рат није стао , благо визионарима који су отисли , сада и да хоцемо немамо гдје јер је " наса претходница " , цаст ријетким изузецима , својим искориставањем социјалних давања у дрзавама у којима су досли су нам направили одлицну " рекламу " , паразит до паразита и јос се цуде сто их тамо не воле !

ОДГОВОРИТЕ
Name

Петар

18.02.2015 09:21

Свака цаст Едо на коментару. СВЕ ФАСИСТЕ У ЗАТВОР (без обзира из ког стада долазе), али у затвор, прије свега, насе водеце политицаре који сију мрзњу и на томе побједјују на изборима. Тако су нас и у рат гурнули, а они и њихове фамилије се богатили и обогатили у толикој мјери да сада изборе купују парама. Нема нам среце док се не појави нека нова генерација која це превазици националне подјеле и земљу повести напријед. Само, ко це да их за то исколује и васпитава?

Name

Неша

18.02.2015 10:34

Браво Едо на коментару назалост јадни наш народ не конта да наши политичари и даље шире мрзњу и тај народ коије највише патио и даље пати гласа на изборима за оне због којих пате. Хеј бре народе и народности Босне пробудите се и уједините се против заједничког зла а то су политичари из свих религија.

Name

Сарајево

18.02.2015 09:41

Мислим да напокон могу цитаоци из РС се увјерити да федерални медији се не уструцавају нити крију објављивати овакве вијести које су интересу свих, без обзира на националност. Ако неко брани овакве припаднике то су онда неки интернет портали који су управо финансијери, и не могу бити квалификовани као објективни као сто се увијек преузимају неке "бомбастицне" вијести са тих портала од стране РС медија. Ред би био да и медији у РС се позабаве екстремистима у својим границама (не само овим вехабијама), а такодјер и медији из хрватског вецинског територија о својим екстремиситма.

ОДГОВОРИТЕ
Name

дејан.бл

18.02.2015 18:06

Сто се тице Вас из Сарајева (мислим на политицаре на целу са Бакиром) Ви их не би ни хапсили, да Европа и Америка нису наредиле... Занимљиво да сте их некад увозили а сада их извозите.

Name

ЖИКА Ж

18.02.2015 09:58

ШТО ИХ НИСУ ОПРЕМИЛИ КАО ЉУДЕ, ВЕЋ ОВАКО ЈАДНИ И НЕОБУЧЕНИ ДА ИДУ У РАТ. КАКАВ СМО МИ ТО НАРОД И ДРЖАВА. МАЛО СЕ УГЛЕДАЈТЕ НА АМЕРИКУ. ОНИ ТАКВЕ МОМКЕ НАЗИВАЈУ ЗЛАТНИМ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре Сарајево

18.02.2015 10:45

А који су то екстремисти у РС.и какву опасност престављају по теби на односу вехабије

ОДГОВОРИТЕ
Name

Сарајево

18.02.2015 11:49

Погледај иконографију стандова гдје се продају разни календари, ЦД са "ратним" пјесмама, мајицама на бувљој пијаци у БЛ. Ово исто вази и за хрватску "иконографију" и "домољубним" пјесмама Тхомпсона. Погледај малу и своју басту/врт, а не гледај само комијсину/сусједову.

Name

ре Сарајево

18.02.2015 12:29

Оцигледно теби сметају папири слике и цд,а не вахабије које пријете да направе од Босне Авганистан,теби једноставно смета све сто није муслиманско назалост због таквих као сто си ти и имамо дрзаву која лици на цртани филм и вехабије,сваком нормалном цовјеку би требало да смета клања убијања одсијецање глава паљење зивих људи а не празни цд и неке слицице на које се нико не пали висе

ОДГОВОРИТЕ
Name

судеx

18.02.2015 13:35

У Републици Српској су проблем бас такви као сто си ти... Дебили цистокрвни...

Name

ре ре сарајево

18.02.2015 15:43

Ако си процитао мој текст ја радим и милсим управо контра онога сто си ти написао да ја подрзавам. Надји ми од тих вехабија да неко ради на нормалном послу и дукат. А иконографију која назалост јос увијек прати БЛ и дијелове Херцеговине није у складу, као сто није у складу нити облацење вехабија и то ако зелис додји и провјери у Федерацију како у градовима са презиром их гледају. И сви нормални градјани (намјерно не спомињем нацију као сто ти упорно спомињес) су против било каквог екстермизма,па и тих ЦД ова са "ратним пјесмама", календарима са злонцицима са било које стране. Ако пазљивије пратис рад Ф медија (а цини ми се да пратис), увјери се да у разним специјалним емисијама о том проблему екстремизма јос нико није никада а буди сигуран нити це икада дао позитивно мисљење. А мисљења који то правдају мозес наци само на wебпорталима који дрзе управо такви људи као ти. Хвала БН на коректним коментарима.

Name

судеx

18.02.2015 16:52

Бас супер објасњено... Али многи то не разумију мој другар... Дуго це мо се ми борити против вехабија и оваквих као овај "ре Сарајево" који погресно тумаце све оне који покусавају бити нормални. Поздрав свима...

Name

дејан.бл

18.02.2015 18:12

За Судеx а. Заиста ми није јасно да о заједницкој дрзави и заједниству прицају управо они који су и растурили Југославију. Ако Вам оно није ваљало, ста це Вам друго ваљати... Мозда нека Дзамахирија

Name

судеx

18.02.2015 23:04

Ко је растурио Југославију... Мој Дејане...зелен си ти јос за то!!! Немас ти појима о цему ја говорим а поготово о неком заједниству! Долазим ја сваке седмице у Бања Луку па пијемо кафу ако си за... Опет поздрав свим нормалним.

Name

сарајево

19.02.2015 13:48

Ја сам био у Сарајеву, имам пријатеље који су родом од тамо, досли у Бијељину после рата, град је кул,опустенција, цевапи до јаја басцарсија љепота... али брате као у Анкару да сам досао... гдје год сам досао у кафиц ресторан гледали су ме попријеко. Претпостављам због нагласка који сам имао и прицао благо другације. Сетао сам тако, и нагледао се турских и исламских застава горе него да сам био у Турској. И на крају када сам досао до мог лијепог аута који је био паркиран благо рецено у центру, у коме је био крст на спиглу, и бадњак мали ( некако после бозица бијесе) угледао сам оно братсво и јединство осјетио сам да смо ми стварно иста дрзава и исти народ јер је то све тако демократски и родољубиво,неки мајмун полупао сва стакла на је..ном ауту. Какав исти народ и ку..ц и иста дрзава, бјез'. Цитам неке коментаре и смјесно ми да 'Босњаци' то јесте муслимани уопсте мисле да моземо икада да ми Срби или ти Хрвати прихвате да зицимо заједно.