ЛШ: У Челсију задовољни, величају Банета!

Менаџер Челсија признао је да се његов тим провукао на гостовању Пари Сен Жермену и срећан је због ремија 1:1 у првом мечу осмине финала Лиге шампиона. Капитен Челсија Џон Тери није штедео речи хвале на рачун Бранислава Ивановића, стрелца водећег гола у ремију са Пари Сен Жерменом (1:1), у првом мечу осмине финале Лиге шампиона.

Фудбал 18.02.2015 | 16:20
ЛШ: У Челсију задовољни, величају Банета!

Његови изабраници су упутили само један ударац ка голу што је учинио стрелац Бранислав Ивановић, док је аутобус тактика успешно одолела налетима Парижана који су били ближи победи.

"Могли смо и да изгубимо, па зато мислим да имамо позитиван резултат. Не бих рекао врло добар, јер је у реваншу све отворено, али је позитиван пошто смо играли против врло доброг тима који има сјајне техничаре. Срећан сам због резултат, јер одлука од двомечу пада у реваншу на Стамфорд бриџу. Може се рећи и да смо се провукли, ако се погледа партија нашег голмана, имао је две или три изузетне одбране. Некада се деси да повређени играчи не тренирају како би могли да играју и ја сам имао петорицу таквих који нису тренирали од Евертона", поручио је Мурињо.

Капитен Србије још једном је показао голгетерске способности и главом затресао мрежу у Паризу након центаршут управо Терија и Кејхилове асистенције петом.

"Ивановић је изузетно напредовао ове сезоне и постао је дефанзивац светске класе, а поред тога увек представља и велику опасност у нападу", рекао је Тери.

Штопер Челсија присетио се и прошлосезонског двомеча са Парижанима у четвртфиналу, када су на гостовању изгубили са 3:1 и прошли даље захваљујући тријумфу од 2:0 у Лондону.

"У првом полувремену били смо опрезни и једни и други, Куртоа је имао неколико сјајних одбрана и срећни смо због ремија. Прошле године смо били поражени, тако да смо сада у бољој позицији. ПСЖ је одлично чувао лопту, Давид Луиз је одлично разигравао саиграче, успевали су да нас развуку, али мислим да смо били прилично изједначени", навео је Тери.

"Мој гол је важан, јер нам даје малу психолошку предност пред реванш. Кејхил је одлично одиграо петом и само сам природно кренуо да затресем мрежу. Имамо одличне дефанзивце који увек покушавају да постигну гол и притом сјајно бране свој. Мислим да смо сви одиграли добро и због тога смо и заслужили позитиван резултат, али без обзира на све, морамо да победимо у Лондону", поручио је Ивановић за "Скај Спортс".

На питање новинара да открије тајну како постиже толико важних голова ове сезоне, Бане је уз осмех одговорио:

"Ако откријем тајну, онда неће више бити тајна".

Капитен Србије и десни бек "плаваца" упутио је једини ударац за свој тим ка голу ПСЖ-а и у 36. минуту главом затресао мрежу, што му је био седми гол у Лиги шампиона од 2009. године, чиме не може да се похвали ниједан дефанзивац.

"ПСЖ има три фантастична нападача и било је тешко да их зауставимо. Уједно, Куртоа је невероватно бранио, а тешко је рећи који наш голман је бољи - обојица (Куртоа и Чех) су фантастични и сјајајн осећај када знате да вам одличан голман чува леђа", нагласио је Ивановић.

Коментари / 0

Оставите коментар