LŠ: U Čelsiju zadovoljni, veličaju Baneta!

Menadžer Čelsija priznao je da se njegov tim provukao na gostovanju Pari Sen Žermenu i srećan je zbog remija 1:1 u prvom meču osmine finala Lige šampiona. Kapiten Čelsija Džon Teri nije štedeo reči hvale na račun Branislava Ivanovića, strelca vodećeg gola u remiju sa Pari Sen Žermenom (1:1), u prvom meču osmine finale Lige šampiona.

Fudbal 18.02.2015 | 16:20
LŠ: U Čelsiju zadovoljni, veličaju Baneta!

Njegovi izabranici su uputili samo jedan udarac ka golu što je učinio strelac Branislav Ivanović, dok je autobus taktika uspešno odolela naletima Parižana koji su bili bliži pobedi.

"Mogli smo i da izgubimo, pa zato mislim da imamo pozitivan rezultat. Ne bih rekao vrlo dobar, jer je u revanšu sve otvoreno, ali je pozitivan pošto smo igrali protiv vrlo dobrog tima koji ima sjajne tehničare. Srećan sam zbog rezultat, jer odluka od dvomeču pada u revanšu na Stamford bridžu. Može se reći i da smo se provukli, ako se pogleda partija našeg golmana, imao je dve ili tri izuzetne odbrane. Nekada se desi da povređeni igrači ne treniraju kako bi mogli da igraju i ja sam imao petoricu takvih koji nisu trenirali od Evertona", poručio je Murinjo.

Kapiten Srbije još jednom je pokazao golgeterske sposobnosti i glavom zatresao mrežu u Parizu nakon centaršut upravo Terija i Kejhilove asistencije petom.

"Ivanović je izuzetno napredovao ove sezone i postao je defanzivac svetske klase, a pored toga uvek predstavlja i veliku opasnost u napadu", rekao je Teri.

Štoper Čelsija prisetio se i prošlosezonskog dvomeča sa Parižanima u četvrtfinalu, kada su na gostovanju izgubili sa 3:1 i prošli dalje zahvaljujući trijumfu od 2:0 u Londonu.

"U prvom poluvremenu bili smo oprezni i jedni i drugi, Kurtoa je imao nekoliko sjajnih odbrana i srećni smo zbog remija. Prošle godine smo bili poraženi, tako da smo sada u boljoj poziciji. PSŽ je odlično čuvao loptu, David Luiz je odlično razigravao saigrače, uspevali su da nas razvuku, ali mislim da smo bili prilično izjednačeni", naveo je Teri.

"Moj gol je važan, jer nam daje malu psihološku prednost pred revanš. Kejhil je odlično odigrao petom i samo sam prirodno krenuo da zatresem mrežu. Imamo odlične defanzivce koji uvek pokušavaju da postignu gol i pritom sjajno brane svoj. Mislim da smo svi odigrali dobro i zbog toga smo i zaslužili pozitivan rezultat, ali bez obzira na sve, moramo da pobedimo u Londonu", poručio je Ivanović za "Skaj Sports".

Na pitanje novinara da otkrije tajnu kako postiže toliko važnih golova ove sezone, Bane je uz osmeh odgovorio:

"Ako otkrijem tajnu, onda neće više biti tajna".

Kapiten Srbije i desni bek "plavaca" uputio je jedini udarac za svoj tim ka golu PSŽ-a i u 36. minutu glavom zatresao mrežu, što mu je bio sedmi gol u Ligi šampiona od 2009. godine, čime ne može da se pohvali nijedan defanzivac.

"PSŽ ima tri fantastična napadača i bilo je teško da ih zaustavimo. Ujedno, Kurtoa je neverovatno branio, a teško je reći koji naš golman je bolji - obojica (Kurtoa i Čeh) su fantastični i sjajajn osećaj kada znate da vam odličan golman čuva leđa", naglasio je Ivanović.

Komentari / 0

Ostavite komentar