Реформе у здравству су промашај

Струковни синдикат доктора медицине тражи од Одбора за реформу јавног сектора да се чује у њихов глас при доношењу одлука о реформама у здавству. Имају своје приједлоге, али и информације да се масовно отпуштају радници у здравству, што како кажу, никако није смјело да се деси.

Република Српска 17.02.2015 | 22:51
Реформе у здравству су промашај

Струковни синдикат доктора медицине РС тражи хитну реакцију Владе Српске и прије свега озбиљност. На главном одбору су се сложили да је потребно провести реформе у систему здравствене заштите, али не на начин како је то планирао Одбор за реформу јавног сектора, односно радна група унутар тог одбора.

У струковном синдикату ипак не одустају од својих захтјева па траже доношење потпуно новог здравственог законодавства, да се јавне здравствене установе организују као привредна друштва, али и да се успостави поптуно нови модел финансирања здравственог система.

Посебно траже укидање Закона о платама и стварање услова за закључивање одговарајућих колективних уговора.

Миодраг Фемић пита и да ли су реформе у здравству почеле отпуштањем радника, јер према њиховим информацијама, то је све масовнија појава.

Објашњење министра здравља Драгана Богданића нисмо успјели да чујемо. Након позива наше екипе, кратко је поручио да је у гужви, па није ни саслушао питање које је од интереса јавности.

(БН ТВ)

Коментари / 7

Оставите коментар
Name

ГАСТАРБАЈТЕР

17.02.2015 22:08

КАКВЕ РЕФОРМЕ ЗДРАВСТВА... КО ЈЕ ЛУД ДА У ТО ПОВЈЕРУЈЕ... ВЛАСТ САМО КУПУЈЕ ВРИЈЕМЕ, А ОНДА ЦЕ СМЈЕНИТИ МИНИСТРА БОГДАНИЦА И ДОВЕСТИ НОВОГ ПОЛТРОНА, ПА ЦЕ ТАЈ НОВИ ТРЕБАТИ 100 ДАНА ДА СЕ "УПОЗНА" СА СТАЊЕМ ОБИЛАЗЕЋИ СВАКУ АМБУЛАНТУ У РС, ОНДА ГОДИСЊИ ОДМОРИ И ДОЛАЗЕ ПРИПРЕМЕ ЗА ЛОКАЛНЕ ИЗБОРЕ 2016. ДО ТАДА КАКО ЦЕ ПРЕЖИВЈЕТИ ПАЦИЈЕНТИ И ЗДРАВСТВЕНИ РАДНИЦИ КОЈИ НЕМАЈУ НИ УПЛАЋЕНЕ ДОПРИНОСЕ, ТО ЈЕ ПИТАЊЕ ЗА ВЕСЕЛУ ПРЕДСЈЕДНИЦУ ЗЕЉКУ ПАМЕТНУ...

ОДГОВОРИТЕ
Name

дивља јабука

17.02.2015 22:21

Све је промашај, одавно.

ОДГОВОРИТЕ
Name

са вјером у бога

17.02.2015 23:06

Ово је идеално вријеме за реформе у здравству. Јос да има неко са памети, енргије и постења да то поведе... е моја мајко Републико, знас лико ти ради у Министарству здравља, Фонду здравства.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мирко

17.02.2015 23:14

Др Драган Богданиц је убједљиво најгори министар здравља до сада у Републици Српској(а било их је око 10 до сада). Замислите, смањује Тегелтија новац за здравство а Богданиц то цује на ТВу и цути . Нема петљу ни за ста!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Љиљана

18.02.2015 05:15

Јадни пацијенти у оваквом здравственом систему,овај министар неце да одговара на питања која су битна за нас?Ста је он добро урадио ,а за лосе нецу ни да питам?!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Никола

18.02.2015 06:42

Здравство је на кољенима, али Скрбиц, Кљајцин и екипа СНСД дрекаваца су милијрдери. Нема нама зивота са овим и оваквим.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Падрино

18.02.2015 08:55

Чуј 'реформе'..??!! Од када се то пљачка и корупција, гладеж и грабеж, отимачина и лоповлук, називају реформама..??!!

ОДГОВОРИТЕ