Reforme u zdravstvu su promašaj

Strukovni sindikat doktora medicine traži od Odbora za reformu javnog sektora da se čuje u njihov glas pri donošenju odluka o reformama u zdavstvu. Imaju svoje prijedloge, ali i informacije da se masovno otpuštaju radnici u zdravstvu, što kako kažu, nikako nije smjelo da se desi.

Republika Srpska 17.02.2015 | 22:51
Reforme u zdravstvu su promašaj

Strukovni sindikat doktora medicine RS traži hitnu reakciju Vlade Srpske i prije svega ozbiljnost. Na glavnom odboru su se složili da je potrebno provesti reforme u sistemu zdravstvene zaštite, ali ne na način kako je to planirao Odbor za reformu javnog sektora, odnosno radna grupa unutar tog odbora.

U strukovnom sindikatu ipak ne odustaju od svojih zahtjeva pa traže donošenje potpuno novog zdravstvenog zakonodavstva, da se javne zdravstvene ustanove organizuju kao privredna društva, ali i da se uspostavi poptuno novi model finansiranja zdravstvenog sistema.

Posebno traže ukidanje Zakona o platama i stvaranje uslova za zaključivanje odgovarajućih kolektivnih ugovora.

Miodrag Femić pita i da li su reforme u zdravstvu počele otpuštanjem radnika, jer prema njihovim informacijama, to je sve masovnija pojava.

Objašnjenje ministra zdravlja Dragana Bogdanića nismo uspjeli da čujemo. Nakon poziva naše ekipe, kratko je poručio da je u gužvi, pa nije ni saslušao pitanje koje je od interesa javnosti.

(BN TV)

Komentari / 7

Ostavite komentar
Name

GASTARBAJTER

17.02.2015 22:08

KAKVE REFORME ZDRAVSTVA... KO JE LUD DA U TO POVJERUJE... VLAST SAMO KUPUJE VRIJEME, A ONDA CE SMJENITI MINISTRA BOGDANICA I DOVESTI NOVOG POLTRONA, PA CE TAJ NOVI TREBATI 100 DANA DA SE "UPOZNA" SA STANJEM OBILAZEĆI SVAKU AMBULANTU U RS, ONDA GODISNJI ODMORI I DOLAZE PRIPREME ZA LOKALNE IZBORE 2016. DO TADA KAKO CE PREŽIVJETI PACIJENTI I ZDRAVSTVENI RADNICI KOJI NEMAJU NI UPLAĆENE DOPRINOSE, TO JE PITANJE ZA VESELU PREDSJEDNICU ZELJKU PAMETNU...

ODGOVORITE
Name

divlja jabuka

17.02.2015 22:21

Sve je promašaj, odavno.

ODGOVORITE
Name

sa vjerom u boga

17.02.2015 23:06

Ovo je idealno vrijeme za reforme u zdravstvu. Jos da ima neko sa pameti, enrgije i postenja da to povede... e moja majko Republiko, znas liko ti radi u Ministarstvu zdravlja, Fondu zdravstva.

ODGOVORITE
Name

Mirko

17.02.2015 23:14

Dr Dragan Bogdanic je ubjedljivo najgori ministar zdravlja do sada u Republici Srpskoj(a bilo ih je oko 10 do sada). Zamislite, smanjuje Tegeltija novac za zdravstvo a Bogdanic to cuje na TVu i cuti . Nema petlju ni za sta!

ODGOVORITE
Name

Ljiljana

18.02.2015 05:15

Jadni pacijenti u ovakvom zdravstvenom sistemu,ovaj ministar nece da odgovara na pitanja koja su bitna za nas?Sta je on dobro uradio ,a za lose necu ni da pitam?!

ODGOVORITE
Name

Nikola

18.02.2015 06:42

Zdravstvo je na koljenima, ali Skrbic, Kljajcin i ekipa SNSD drekavaca su milijrderi. Nema nama zivota sa ovim i ovakvim.

ODGOVORITE
Name

Padrino

18.02.2015 08:55

Čuj 'reforme'..??!! Od kada se to pljačka i korupcija, gladež i grabež, otimačina i lopovluk, nazivaju reformama..??!!

ODGOVORITE