Тепић: И кад је било најтеже, вјеровао сам у Партизан!

"Ако нам стигне квалитетан играч на позицији плеја, помоћи ће нам, а чак и ако не дође, опет верујем да можемо да освојимо трофеје", каже бек црно-белих.

Кошарка 18.02.2015 | 18:00
Тепић: И кад је било најтеже, вјеровао сам у Партизан!

Суморно је изгледала Партизанова перспектива крајем децембра прошле године, када је после пораза у Пиониру од Будућности шампион Србије гравитирао више ка средини табеле него ка борби за пласман у плеј-оф Јадранске лиге. Сада, месец и по дана касније, како је истакао плејмејкер Партизана Миленко Тепић, све се променило, готово за 180 степени и црно-бели имају чак шансу да лигашки део такмичења на Јадрану заврше на другом месту.

"Имали смо тежак почетак сезоне. Деловало је немогуће да се нађемо у садашњој ситуацији. Међутим, као што сам и онда говорио, и сада кажем, најважније је да дижемо форму. Иако су Будућност и Цедевита играли добро током већег дела лиге, знао сам да ће тешко задржати тај ниво. Сад је Будућност на само једну победу од нас. У предности су што су нас добили у Пионир, али имамо још један меч против њих", рекао је Тепић за МОЗЗАРТ Спорт.

Иза Партизана сада је серија од девет победа у регионалном такмичењу, а у последња четири кола црно-беле, поред осталог, очекују дуели са Црвеном звездом и Будућношћу.
"Трудићемо се да изборимо што бољу позицију до краја лигашког дела. Ипак је велика разлика између другог и трећег места јер доноси предност домаћег терена у полуфиналу. Друго место је идеалан сценарио за нас, али иако не буде тако, партије које пружамо у последње време дају нам право да се надамо победи против сваког ривала", навео је организатор игре црно-белих.

Последњу у низу победа београдских клуб остварио је на гостовању ослабљеној, али и даље неугодној Цибони у Загребу.
"Одиграли смо добру утакмицу. Поред свих проблема које Цибона има у последње време, и са овим млађим играчима којима помаже неколико искуснијих, они су незгодна екипа поготово код куће. Важно је да смо наставили низ и направили још један битан корак ка плеј-офу", поручио је Тепић.

Као главне узроке слабих партија на почетку сезоне он је навео повреде, неуиграност и касно комплетирање екипе.
"Временом смо се комплетирали, а неки играчи су изашли из повреда. Добар смо тим, али била нам је потребна једна победа у гостима и две код куће у низу у децембу и јануару, а онда нам се подигло самопоуздање. Поправила се и атмосфера, а мечеви против Солнока, Цедевите и Олимпије одредили су наставак лигашког дела сезоне. Пробаћемо да победимо у сва четири меча до краја", објаснио је он.

Партизан још од летос тражи плејмејкера, а како до сада још никог није довео, највећи терет пао је на Тепићева леђа.
"Целе сезоне се прича о томе, али сада имамо довољно добар тим да можемо са сваким да играмо. Наравно, сваки квалитетан играч добро дође екипи. Ако нам стигне неко такав, помоћи ће нам, а чак и ако не дође, опет верујем да можемо да освојимо трофеје".

Тепић је додао и да му је лакше сада него на почетку сезоне, када је цела екипа била "у минус фази".
"Имао сам проблема са леђима пред крај прошле године, чак сам пропустио неке утакмице и тренинге. Верујем да тих проблема у наредном периоду неће бити. Први предуслов за успех је да сви останемо здрави".

Некадашњем репрезентативцу Србије уговор са Партизаном истиче на крају сезоне, али то није тема којом жели да се бави у овом тренутку.
"Не размишљам о уговору уопште. Најважније је оно што нас очекује сад у регионалном и домаћим такмичењима. Нека све прође како прижељкујемо, па ћемо онда причати о уговору".

Партизан и ове сезоне у тиму поново има неколико квалитетних и талентованих играча, а засад су се највише истакли Михајло Андрић и Вања Маринковић. Тепић је задовољан начином на који они стасавају.
"Клинци напредују током сезоне, као и цела екипа. На правом су месту, добро тренирају, добили су простор и прилику. Верујем да ће искористити шансу на прави начин, као што је то био случај до сада", закључио је Тепић.

Партизан крајем ове недеље очекује борба за први трофеј у сезони, пошто се игра завршни турнир Купа Радивоја Кораћа у Нишу. Већ 1. марта наставља се Јадранска лига и то градским дербијем против Црвене звезде који би могао да пружи одговор на питање да ли црно-бели могу више од четвртог места уочи плеј-офа.

Коментари / 0

Оставите коментар