Tepić: I kad je bilo najteže, vjerovao sam u Partizan!

"Ako nam stigne kvalitetan igrač na poziciji pleja, pomoći će nam, a čak i ako ne dođe, opet verujem da možemo da osvojimo trofeje", kaže bek crno-belih.

Košarka 18.02.2015 | 18:00
Tepić: I kad je bilo najteže, vjerovao sam u Partizan!

Sumorno je izgledala Partizanova perspektiva krajem decembra prošle godine, kada je posle poraza u Pioniru od Budućnosti šampion Srbije gravitirao više ka sredini tabele nego ka borbi za plasman u plej-of Jadranske lige. Sada, mesec i po dana kasnije, kako je istakao plejmejker Partizana Milenko Tepić, sve se promenilo, gotovo za 180 stepeni i crno-beli imaju čak šansu da ligaški deo takmičenja na Jadranu završe na drugom mestu.

"Imali smo težak početak sezone. Delovalo je nemoguće da se nađemo u sadašnjoj situaciji. Međutim, kao što sam i onda govorio, i sada kažem, najvažnije je da dižemo formu. Iako su Budućnost i Cedevita igrali dobro tokom većeg dela lige, znao sam da će teško zadržati taj nivo. Sad je Budućnost na samo jednu pobedu od nas. U prednosti su što su nas dobili u Pionir, ali imamo još jedan meč protiv njih", rekao je Tepić za MOZZART Sport.

Iza Partizana sada je serija od devet pobeda u regionalnom takmičenju, a u poslednja četiri kola crno-bele, pored ostalog, očekuju dueli sa Crvenom zvezdom i Budućnošću.
"Trudićemo se da izborimo što bolju poziciju do kraja ligaškog dela. Ipak je velika razlika između drugog i trećeg mesta jer donosi prednost domaćeg terena u polufinalu. Drugo mesto je idealan scenario za nas, ali iako ne bude tako, partije koje pružamo u poslednje vreme daju nam pravo da se nadamo pobedi protiv svakog rivala", naveo je organizator igre crno-belih.

Poslednju u nizu pobeda beogradskih klub ostvario je na gostovanju oslabljenoj, ali i dalje neugodnoj Ciboni u Zagrebu.
"Odigrali smo dobru utakmicu. Pored svih problema koje Cibona ima u poslednje vreme, i sa ovim mlađim igračima kojima pomaže nekoliko iskusnijih, oni su nezgodna ekipa pogotovo kod kuće. Važno je da smo nastavili niz i napravili još jedan bitan korak ka plej-ofu", poručio je Tepić.

Kao glavne uzroke slabih partija na početku sezone on je naveo povrede, neuigranost i kasno kompletiranje ekipe.
"Vremenom smo se kompletirali, a neki igrači su izašli iz povreda. Dobar smo tim, ali bila nam je potrebna jedna pobeda u gostima i dve kod kuće u nizu u decembu i januaru, a onda nam se podiglo samopouzdanje. Popravila se i atmosfera, a mečevi protiv Solnoka, Cedevite i Olimpije odredili su nastavak ligaškog dela sezone. Probaćemo da pobedimo u sva četiri meča do kraja", objasnio je on.

Partizan još od letos traži plejmejkera, a kako do sada još nikog nije doveo, najveći teret pao je na Tepićeva leđa.
"Cele sezone se priča o tome, ali sada imamo dovoljno dobar tim da možemo sa svakim da igramo. Naravno, svaki kvalitetan igrač dobro dođe ekipi. Ako nam stigne neko takav, pomoći će nam, a čak i ako ne dođe, opet verujem da možemo da osvojimo trofeje".

Tepić je dodao i da mu je lakše sada nego na početku sezone, kada je cela ekipa bila "u minus fazi".
"Imao sam problema sa leđima pred kraj prošle godine, čak sam propustio neke utakmice i treninge. Verujem da tih problema u narednom periodu neće biti. Prvi preduslov za uspeh je da svi ostanemo zdravi".

Nekadašnjem reprezentativcu Srbije ugovor sa Partizanom ističe na kraju sezone, ali to nije tema kojom želi da se bavi u ovom trenutku.
"Ne razmišljam o ugovoru uopšte. Najvažnije je ono što nas očekuje sad u regionalnom i domaćim takmičenjima. Neka sve prođe kako priželjkujemo, pa ćemo onda pričati o ugovoru".

Partizan i ove sezone u timu ponovo ima nekoliko kvalitetnih i talentovanih igrača, a zasad su se najviše istakli Mihajlo Andrić i Vanja Marinković. Tepić je zadovoljan načinom na koji oni stasavaju.
"Klinci napreduju tokom sezone, kao i cela ekipa. Na pravom su mestu, dobro treniraju, dobili su prostor i priliku. Verujem da će iskoristiti šansu na pravi način, kao što je to bio slučaj do sada", zaključio je Tepić.

Partizan krajem ove nedelje očekuje borba za prvi trofej u sezoni, pošto se igra završni turnir Kupa Radivoja Koraća u Nišu. Već 1. marta nastavlja se Jadranska liga i to gradskim derbijem protiv Crvene zvezde koji bi mogao da pruži odgovor na pitanje da li crno-beli mogu više od četvrtog mesta uoči plej-ofa.

Komentari / 0

Ostavite komentar