Живот као у гету

Неформална асоцијација „Пленум грађана“ настала као израз незадовољства након прошлогодишњих фебруарских протеста у Брчком, и данас је на конференцији за новинаре оштро ктитиковала актуелну власт и тражила заокрет у рјешевању проблема кључних за живот већине грађана дистрикта.

Босна и Херцеговина 17.02.2015 | 22:14
Живот као у гету

Живимо у националним, вјерским, политичким и интересним гетоима у којима царују криминал, корупција и непотизам, а резултат је стални пораст сиротиње, поручили су учесници Пленума.

Уочи 15-годишњице проглашења Брчког за дистрикт БиХ преостаје нам да прихватимо истину да смо, од заговараног огледа за углед постали исподпросјечна општинска средина која се од других разликује по енормном буџету и свим пошастима неуређеног система у коме солидно живе тајкуни и три и по хиљаде запослених на буџету, док већина грађана тоне у биједу, оцјене су представника Пленума грађана.

Дистрикт је царство лоповлука, криминала, корупције и непотизма у запошљавању и другим бенефицијама повлашћених појединаца и група, средина у којој се милионским грантовима купује политичка подршка а одлуке доносе иза затворених врата.

Све институције су политизоване, бројне су промашене инвестиције а приче о пољопривреди као шанси за развој су начин да се манипулише с подстицајима, само су неке од оцјена изречених на конеренцији за новинаре.

„Пленум грађана“ позива и прозива власт да повуче потезе који ће вратити повјерење у владавину права и једнаких шанси, а незадовољне суграђане, невладине организације и удружења, да подигну глас против свих видова дискриминације и безвлашћа које, речено је, трасирају пут у социјалну биједу и анархију.

(БН ТВ)

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

хармоника

17.02.2015 22:07

Све су у праву ови људи, медјутим они су једини освјешћени. Остали су маса за манипуалцију у том дистрихту.

ОДГОВОРИТЕ