Život kao u getu

Neformalna asocijacija „Plenum građana“ nastala kao izraz nezadovoljstva nakon prošlogodišnjih februarskih protesta u Brčkom, i danas je na konferenciji za novinare oštro ktitikovala aktuelnu vlast i tražila zaokret u rješevanju problema ključnih za život većine građana distrikta.

Bosna i Hercegovina 17.02.2015 | 22:14
Život kao u getu

Živimo u nacionalnim, vjerskim, političkim i interesnim getoima u kojima caruju kriminal, korupcija i nepotizam, a rezultat je stalni porast sirotinje, poručili su učesnici Plenuma.

Uoči 15-godišnjice proglašenja Brčkog za distrikt BiH preostaje nam da prihvatimo istinu da smo, od zagovaranog ogleda za ugled postali ispodprosječna opštinska sredina koja se od drugih razlikuje po enormnom budžetu i svim pošastima neuređenog sistema u kome solidno žive tajkuni i tri i po hiljade zaposlenih na budžetu, dok većina građana tone u bijedu, ocjene su predstavnika Plenuma građana.

Distrikt je carstvo lopovluka, kriminala, korupcije i nepotizma u zapošljavanju i drugim beneficijama povlašćenih pojedinaca i grupa, sredina u kojoj se milionskim grantovima kupuje politička podrška a odluke donose iza zatvorenih vrata.

Sve institucije su politizovane, brojne su promašene investicije a priče o poljoprivredi kao šansi za razvoj su način da se manipuliše s podsticajima, samo su neke od ocjena izrečenih na konerenciji za novinare.

„Plenum građana“ poziva i proziva vlast da povuče poteze koji će vratiti povjerenje u vladavinu prava i jednakih šansi, a nezadovoljne sugrađane, nevladine organizacije i udruženja, da podignu glas protiv svih vidova diskriminacije i bezvlašća koje, rečeno je, trasiraju put u socijalnu bijedu i anarhiju.

(BN TV)

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

harmonika

17.02.2015 22:07

Sve su u pravu ovi ljudi, medjutim oni su jedini osvješćeni. Ostali su masa za manipualciju u tom distrihtu.

ODGOVORITE