Да ли је ово најбољи тим нокаут фазе ЛШ?!

Екипа би играла у ултра-офанзивној формацији 4-2-4...

Фудбал 18.02.2015 | 12:40
Да ли је ово најбољи тим нокаут фазе ЛШ?!

Пари Сен Жермен, Челси, Шахтјор и Бајерн отварили су осмину финала најпрестижнијег фудбалског такмичења на Старом континенту, а у духу повратка чувене „мушеме“ на мале екране ТВ пријемника, колеге из британског Дејли Мејла одлучили су да саставе најбољи тим нокаут фазе. Принцип је једноставан - само један играч по клубу може да уђе у дрим тим, а ево шта су смислили.

Замишљена екипа требало би да се заигра у ултра-офанзивној формацији "4-2-4", уз пет измена, како би испоштовали сваки клуб из друге рунде.

МАНУЕЛ НОЈЕР

Без сумње Мануел Нојер је најбољи голман на планети и чини се да тренутно нема конкуренцију међу стативама. Добро, једино би могао да му парира Тибо Куртоа, али са четири примљена гола у шест утакмица Нојер је био један од кључних шрафова екипе у борби за сам врх групе, поред Манчестер Ситија, Роме и московског ЦСКА.

БЕНЕДИКТ ХЕВЕДЕС

Капитен Шалкеа и освајач Мундијала са Немачком постављен је на позицију десног бека. Конкуренција је била ужасно јака, али с обзиром да из Челсија, Реала, Барселоне, Бајерна (...) долазе други асови, Хеведес је добио добро познату позицију. Ове сезоне један је од најбољих дефанзиваца Лиге шампиона.

ВЕНСАН КОМПАНИ

Када причамо о срцу одбране, свега неколико њих могло би да добије место испред капитена Манчестер Ситија – Венсана Компанија. Због белгијског штопера место у тиму нису добили Јаја Туре и Серхио Агуеро, али Компани је своје место у стартних 11 заслужио.

ТИЈАГО СИЛВА

Силва је практично био комплетна одбрана Бразила на Мундијалу, где је Селесао забележио праву катастрофу у полуфиналу са Немачком. После дебакла упао је у кризу форме, која се видела на старту сезоне, али касније је повратио уништено самопоуздање и поново загосподарио одбраном Светаца.

АЛЕКС САНДРО

Апсолутно најбољи леви бек групне фазе! Момак чије партије помно прате Челси и Манчестер јунајтед био је готово непремостива препрека за многе нападаче, а својом брзином, агилношћу и добрим продорима био је једнака опасност и у офанзиви.

ПОЛ ПОГБА

Какав би то тим био када овог момка не би имао у својим редовима?! Један од најбољих везиста данашњице, потпуно мобилан на обе половине терена, а последњих месеци пружа фантастичне партије, најбоље у досадашњој каријери! Замислите само тимчину у којој тандем на средини терена чинили Погба и следећи пик са листе – Немања Матић!

НЕМАЊА МАТИЋ

Свакој офанзивно оријентисаној екипи потребан је један везиста, сидраш који је спреман да „чучи“ на својој половини и буде прави штит, а Матић то дефинитивно јесте! За годину дана у редовима Плаваца Матић је постао можда и најважнија карика у игри тима из Западног Лондона и показао се као феноменално решење. Са надимком Паук јасно је да поред њега нико не може да прође!

ЛЕО МЕСИ

Месију је речено да он није најбољи играч света, али је свету и критичарима одлучио да одговори на невероватан начин, о чему је већ било речи. Ове сезоне Меси је просто незаустављив, како у Примери, тако и у Лиги шампиона. Оборио је све могуће рекорде, а још увек је гладан успеха. Без трунке дилеме – има место у тиму.

АЛЕКСИС САНЧЕЗ

Нажалост, Санчез је у овом распореду снага морао да добије улогу лажне деветке, али сигурни смо да му то не би сметало да изрешета противничке мреже, баш као што то чини код Арсена Венгера у Арсеналу целе сезоне. Нема шта – без Санчеза Арсенал не би био исти тим, а највише захваљујући њему Тобџије су пронашле свој пут до нокаут фазе.

КРИСТИЈАНО РОНАЛДО

Са 38 погодака на 35 утакмица ове сезоне, и поред мале кризе у којој се нашао, пошто није био стрелац на претходна три меча, довољно говори за себе. Званично најбољи фудбалер Европе, икона мадридског Реала и човек који је донео популарну Десиму на Сантјаго Бернабеу.

ЛУИЗ АДРИЈАНО

За многе можда незаслужено, али нисмо могли да окренемо главу на другу страну после девет погодака, које је постигао у групној фази. Не само да је у самом врху листе стрелаца, већ је далеко најбољи играч Шахтјора, којем је подарио пласман у другу фазу, упркос свим неприликама које владају у Украјини. Осим девет постигнутих голова, био је асистент код шест погодака, чиме је учествовао у сваком голу који је Шахтјор уписао у групној фази. Даље полемике нема.

ИЗМЕНЕ:

ДАНИЈЕЛ СУБАШИЋ

У шест утакмица групне фазе само једном је лопту вадио из своје мреже. Дакле, то је пет утакмица без примљеног гола – невероватно!

СОКРАТИС ПАПАСТАТОПУЛОС

Упркос свим проблемима које Дортмунд има ове сезоне у Бундеслиги, Милионери су били изузетно добри у Лиги шампиона, а један од најбољих дефинитивно је био сјајни штопер Сократис. Нажалост, због Брила Ембола Марко Ројс је изгубио своје место, па је Сократис логичан други избор...

ЕМИР СПАХИЋ

Прекаљени интернационалац био је вођа једне од најбољих одбрана Лиге шампиона, која је примила само четири поготка. Бајер је своју позицију у нокаут фази обезбедио, а сад је питање колико ће далеко отићи.

КОКЕ

Јесте чудно то што је Коке испао из прве поставе, посебно што је прошле и ове сезоне можда и најбоље што Атлетико Мадрид има. Али, предност је дата Матићу и Погби, с разлогом.

БРИЛ ЕМБОЛО

Момак који је тек пре неколико дана напунио 18 година морао је да добије место, бар на клупи. Са шест укњижених погодака у групној фази предводио је Базел до друге рунде, а свакако ће се највише памтити погодак који је дао Лудогорецу, који је швајцарског шампиона одвео даље!

Коментари / 0

Оставите коментар