Da li je ovo najbolji tim nokaut faze LŠ?!

Ekipa bi igrala u ultra-ofanzivnoj formaciji 4-2-4...

Fudbal 18.02.2015 | 12:40
Da li je ovo najbolji tim nokaut faze LŠ?!

Pari Sen Žermen, Čelsi, Šahtjor i Bajern otvarili su osminu finala najprestižnijeg fudbalskog takmičenja na Starom kontinentu, a u duhu povratka čuvene „mušeme“ na male ekrane TV prijemnika, kolege iz britanskog Dejli Mejla odlučili su da sastave najbolji tim nokaut faze. Princip je jednostavan - samo jedan igrač po klubu može da uđe u drim tim, a evo šta su smislili.

Zamišljena ekipa trebalo bi da se zaigra u ultra-ofanzivnoj formaciji "4-2-4", uz pet izmena, kako bi ispoštovali svaki klub iz druge runde.

MANUEL NOJER

Bez sumnje Manuel Nojer je najbolji golman na planeti i čini se da trenutno nema konkurenciju među stativama. Dobro, jedino bi mogao da mu parira Tibo Kurtoa, ali sa četiri primljena gola u šest utakmica Nojer je bio jedan od ključnih šrafova ekipe u borbi za sam vrh grupe, pored Mančester Sitija, Rome i moskovskog CSKA.

BENEDIKT HEVEDES

Kapiten Šalkea i osvajač Mundijala sa Nemačkom postavljen je na poziciju desnog beka. Konkurencija je bila užasno jaka, ali s obzirom da iz Čelsija, Reala, Barselone, Bajerna (...) dolaze drugi asovi, Hevedes je dobio dobro poznatu poziciju. Ove sezone jedan je od najboljih defanzivaca Lige šampiona.

VENSAN KOMPANI

Kada pričamo o srcu odbrane, svega nekoliko njih moglo bi da dobije mesto ispred kapitena Mančester Sitija – Vensana Kompanija. Zbog belgijskog štopera mesto u timu nisu dobili Jaja Ture i Serhio Aguero, ali Kompani je svoje mesto u startnih 11 zaslužio.

TIJAGO SILVA

Silva je praktično bio kompletna odbrana Brazila na Mundijalu, gde je Selesao zabeležio pravu katastrofu u polufinalu sa Nemačkom. Posle debakla upao je u krizu forme, koja se videla na startu sezone, ali kasnije je povratio uništeno samopouzdanje i ponovo zagospodario odbranom Svetaca.

ALEKS SANDRO

Apsolutno najbolji levi bek grupne faze! Momak čije partije pomno prate Čelsi i Mančester junajted bio je gotovo nepremostiva prepreka za mnoge napadače, a svojom brzinom, agilnošću i dobrim prodorima bio je jednaka opasnost i u ofanzivi.

POL POGBA

Kakav bi to tim bio kada ovog momka ne bi imao u svojim redovima?! Jedan od najboljih vezista današnjice, potpuno mobilan na obe polovine terena, a poslednjih meseci pruža fantastične partije, najbolje u dosadašnjoj karijeri! Zamislite samo timčinu u kojoj tandem na sredini terena činili Pogba i sledeći pik sa liste – Nemanja Matić!

NEMANJA MATIĆ

Svakoj ofanzivno orijentisanoj ekipi potreban je jedan vezista, sidraš koji je spreman da „čuči“ na svojoj polovini i bude pravi štit, a Matić to definitivno jeste! Za godinu dana u redovima Plavaca Matić je postao možda i najvažnija karika u igri tima iz Zapadnog Londona i pokazao se kao fenomenalno rešenje. Sa nadimkom Pauk jasno je da pored njega niko ne može da prođe!

LEO MESI

Mesiju je rečeno da on nije najbolji igrač sveta, ali je svetu i kritičarima odlučio da odgovori na neverovatan način, o čemu je već bilo reči. Ove sezone Mesi je prosto nezaustavljiv, kako u Primeri, tako i u Ligi šampiona. Oborio je sve moguće rekorde, a još uvek je gladan uspeha. Bez trunke dileme – ima mesto u timu.

ALEKSIS SANČEZ

Nažalost, Sančez je u ovom rasporedu snaga morao da dobije ulogu lažne devetke, ali sigurni smo da mu to ne bi smetalo da izrešeta protivničke mreže, baš kao što to čini kod Arsena Vengera u Arsenalu cele sezone. Nema šta – bez Sančeza Arsenal ne bi bio isti tim, a najviše zahvaljujući njemu Tobdžije su pronašle svoj put do nokaut faze.

KRISTIJANO RONALDO

Sa 38 pogodaka na 35 utakmica ove sezone, i pored male krize u kojoj se našao, pošto nije bio strelac na prethodna tri meča, dovoljno govori za sebe. Zvanično najbolji fudbaler Evrope, ikona madridskog Reala i čovek koji je doneo popularnu Desimu na Santjago Bernabeu.

LUIZ ADRIJANO

Za mnoge možda nezasluženo, ali nismo mogli da okrenemo glavu na drugu stranu posle devet pogodaka, koje je postigao u grupnoj fazi. Ne samo da je u samom vrhu liste strelaca, već je daleko najbolji igrač Šahtjora, kojem je podario plasman u drugu fazu, uprkos svim neprilikama koje vladaju u Ukrajini. Osim devet postignutih golova, bio je asistent kod šest pogodaka, čime je učestvovao u svakom golu koji je Šahtjor upisao u grupnoj fazi. Dalje polemike nema.

IZMENE:

DANIJEL SUBAŠIĆ

U šest utakmica grupne faze samo jednom je loptu vadio iz svoje mreže. Dakle, to je pet utakmica bez primljenog gola – neverovatno!

SOKRATIS PAPASTATOPULOS

Uprkos svim problemima koje Dortmund ima ove sezone u Bundesligi, Milioneri su bili izuzetno dobri u Ligi šampiona, a jedan od najboljih definitivno je bio sjajni štoper Sokratis. Nažalost, zbog Brila Embola Marko Rojs je izgubio svoje mesto, pa je Sokratis logičan drugi izbor...

EMIR SPAHIĆ

Prekaljeni internacionalac bio je vođa jedne od najboljih odbrana Lige šampiona, koja je primila samo četiri pogotka. Bajer je svoju poziciju u nokaut fazi obezbedio, a sad je pitanje koliko će daleko otići.

KOKE

Jeste čudno to što je Koke ispao iz prve postave, posebno što je prošle i ove sezone možda i najbolje što Atletiko Madrid ima. Ali, prednost je data Matiću i Pogbi, s razlogom.

BRIL EMBOLO

Momak koji je tek pre nekoliko dana napunio 18 godina morao je da dobije mesto, bar na klupi. Sa šest uknjiženih pogodaka u grupnoj fazi predvodio je Bazel do druge runde, a svakako će se najviše pamtiti pogodak koji je dao Ludogorecu, koji je švajcarskog šampiona odveo dalje!

Komentari / 0

Ostavite komentar