Пргав је...није светац...али је ипак херој!

Дијего Коста - човек великог срца! Нападач Челсија помаже деци у Лагарту, како би их склонио са улице и од утицаја дроге...

Фудбал 18.02.2015 | 15:40
Пргав је...није светац...али је ипак херој!

Дијега Косту можете или да волите, или да мрзите - средине нема! На убилачком инстикту који поседује гол машина Челсија позавидели су му многи, али често се у први план истиче то да је шпански репрезентативац „прљав“ играч. Многима је посебно постао омражен лик после „оне“ утакмице са Ливерпулом у Лига купу, када је зарадио три меча суспензије због гажења Емреа Џана. Добро, није баш „цвећка“ и често уме да буде пргав, али није Дијего Коста само надобудни фудбалер који жели да буде у центру пажње. Овај 26-годишњак има и другу страну медаље, о којој мало ко зна.

Наиме, центарфор Челсија одлучио је да учини велику ствар и помогне родном Лагарту, граду близу обале Атлантика. Тачније, своју пажњу посветио је најмлађима, које жели да склони са улице и удаљи од утицаја дроге, криминала и осталих неприлика у којим одрастају. Недавно је Коста отворио фудбалску академију и, за разлику од појединих асова жељних славе, није се јавно хвалио тиме. Међутим, на званичном сајту Челсија недавно је освануо текст под називом "Светац Дијего", где је Коста „морао“ да открије неколико детаља везаних за велики пројекат у који се упустио.
"Започео сам овај пројекат уз помоћ свог агента, а циљ ми је да деци отворим врата која ја нисам имао прилику да отворим. Желим да децу склоним са улице, да им не дозволим да падну под утицај дроге, а ова Академија може много тога доброг да им донесе", рекао је Коста.
"Једноставно сам био свестан тога да нешто морам да пружим мом граду, зато сам створио ову школу. Лагарто је мали град, па би овај пројекат могао да донесе много тога лепог".

Један од најбољих стрелаца Европе рекао је да је много времена провео тражећи праве људе, који би школу подигли на ноге и деци пружили све што им је потребно. Такође, он је открио да циљ није да децу само научи фудбалу, већ и животу и свим стварима неопходним да постану бољи људи...
"Имамо велики број професионалаца, који је посвећен најмлађима. Деца тамо имају храну, медицинску заштиту, могу лепо да живе и ништа им никада неће фалити. Тренери су увек добро расположени и спремни за рад са њима, али и да им помогну ван терена. Вероватно неће сви постати професионални фудбалери, али би могли да постану бољи људи. Желим да деца долазе у школу сваки дан с осмехом и спремни за рад, не да беже са часова", открио је Коста, који не тражи никакву финансијску добит од овог пројекта.
"Не желим новац, већ само да ова школа успе".

Јасно је зашто је многим дефанзивцима трн у оку, али није Дијего Коста само расни голгетер и пргави фудбалер. Већ и велики човек.

Коментари / 0

Оставите коментар