Prgav je...nije svetac...ali je ipak heroj!

Dijego Kosta - čovek velikog srca! Napadač Čelsija pomaže deci u Lagartu, kako bi ih sklonio sa ulice i od uticaja droge...

Fudbal 18.02.2015 | 15:40
Prgav je...nije svetac...ali je ipak heroj!

Dijega Kostu možete ili da volite, ili da mrzite - sredine nema! Na ubilačkom instiktu koji poseduje gol mašina Čelsija pozavideli su mu mnogi, ali često se u prvi plan ističe to da je španski reprezentativac „prljav“ igrač. Mnogima je posebno postao omražen lik posle „one“ utakmice sa Liverpulom u Liga kupu, kada je zaradio tri meča suspenzije zbog gaženja Emrea Džana. Dobro, nije baš „cvećka“ i često ume da bude prgav, ali nije Dijego Kosta samo nadobudni fudbaler koji želi da bude u centru pažnje. Ovaj 26-godišnjak ima i drugu stranu medalje, o kojoj malo ko zna.

Naime, centarfor Čelsija odlučio je da učini veliku stvar i pomogne rodnom Lagartu, gradu blizu obale Atlantika. Tačnije, svoju pažnju posvetio je najmlađima, koje želi da skloni sa ulice i udalji od uticaja droge, kriminala i ostalih neprilika u kojim odrastaju. Nedavno je Kosta otvorio fudbalsku akademiju i, za razliku od pojedinih asova željnih slave, nije se javno hvalio time. Međutim, na zvaničnom sajtu Čelsija nedavno je osvanuo tekst pod nazivom "Svetac Dijego", gde je Kosta „morao“ da otkrije nekoliko detalja vezanih za veliki projekat u koji se upustio.
"Započeo sam ovaj projekat uz pomoć svog agenta, a cilj mi je da deci otvorim vrata koja ja nisam imao priliku da otvorim. Želim da decu sklonim sa ulice, da im ne dozvolim da padnu pod uticaj droge, a ova Akademija može mnogo toga dobrog da im donese", rekao je Kosta.
"Jednostavno sam bio svestan toga da nešto moram da pružim mom gradu, zato sam stvorio ovu školu. Lagarto je mali grad, pa bi ovaj projekat mogao da donese mnogo toga lepog".

Jedan od najboljih strelaca Evrope rekao je da je mnogo vremena proveo tražeći prave ljude, koji bi školu podigli na noge i deci pružili sve što im je potrebno. Takođe, on je otkrio da cilj nije da decu samo nauči fudbalu, već i životu i svim stvarima neophodnim da postanu bolji ljudi...
"Imamo veliki broj profesionalaca, koji je posvećen najmlađima. Deca tamo imaju hranu, medicinsku zaštitu, mogu lepo da žive i ništa im nikada neće faliti. Treneri su uvek dobro raspoloženi i spremni za rad sa njima, ali i da im pomognu van terena. Verovatno neće svi postati profesionalni fudbaleri, ali bi mogli da postanu bolji ljudi. Želim da deca dolaze u školu svaki dan s osmehom i spremni za rad, ne da beže sa časova", otkrio je Kosta, koji ne traži nikakvu finansijsku dobit od ovog projekta.
"Ne želim novac, već samo da ova škola uspe".

Jasno je zašto je mnogim defanzivcima trn u oku, ali nije Dijego Kosta samo rasni golgeter i prgavi fudbaler. Već i veliki čovek.

Komentari / 0

Ostavite komentar