Федерер ове године форсира шљаку!

Други тенисер света Роџер Федерер проширио је распоред током сезоне шљаке и играће на турниру у Истанбулу.

Тенис 17.02.2015 | 22:20
Федерер ове године форсира шљаку!

Највећи турски град о ове сезоне имаће АТП турнир серије 250 који ће бити игран од 27. маја до 3. априла.

Федерер је пре неколико дана објавио распоред по којем ће пропустити Мастерс у Мајамију како би се што боље припремио за сезону шљаке.

У плану је имао да од турнира који се играју на земљаној подлози наступи на Мастерсима у Монте Карлу и Риму, као и на Ролан Гаросу.

Ипак, у уторак је одлучио да путује и у Турску, што ће му бити тек трећи пут у каријери да игра пет турнира на шљаци – 2001, 2008. и 2015. године.

„Узбуђен сам што долазим у Истанбул по први пут у животу. То је земља коју сам одувек желео да посетим и чуо сам да је град веома узбудљив. Надам се да ћете ме видети како тамо играм у априлу и једва чекам. Видимо се“, рекао је Федерер.

Предсетник Турске тениске федерације (ТТФ) Ченгиз Дурмуш изјавио је да је учешће Швајцарца велика ствар за цељу земљу.

„У претходним годинама довели смо највећа имена у женском тенису, желимо данас свима да захвалимо на томе. Покушавамо да радимо заједно као ТТФ која повећава значај Турске у светском тенису. Наш циљ је да повећамо базу спортиста до ’плафона’. Наша енергија је толико велика, у Анатолији је приметно интересовање на сваком кораку, где год да кренете. Наши спортисти ће играти да освоје турнир који се одржава у нашој земљи, то је веома важно. Желим да се захвалим свима јер смо у тенису сви уједињени“, навео је је Дурмуш.

Коментари / 0

Оставите коментар