Federer ove godine forsira šljaku!

Drugi teniser sveta Rodžer Federer proširio je raspored tokom sezone šljake i igraće na turniru u Istanbulu.

Tenis 17.02.2015 | 22:20
Federer ove godine forsira šljaku!

Najveći turski grad o ove sezone imaće ATP turnir serije 250 koji će biti igran od 27. maja do 3. aprila.

Federer je pre nekoliko dana objavio raspored po kojem će propustiti Masters u Majamiju kako bi se što bolje pripremio za sezonu šljake.

U planu je imao da od turnira koji se igraju na zemljanoj podlozi nastupi na Mastersima u Monte Karlu i Rimu, kao i na Rolan Garosu.

Ipak, u utorak je odlučio da putuje i u Tursku, što će mu biti tek treći put u karijeri da igra pet turnira na šljaci – 2001, 2008. i 2015. godine.

„Uzbuđen sam što dolazim u Istanbul po prvi put u životu. To je zemlja koju sam oduvek želeo da posetim i čuo sam da je grad veoma uzbudljiv. Nadam se da ćete me videti kako tamo igram u aprilu i jedva čekam. Vidimo se“, rekao je Federer.

Predsetnik Turske teniske federacije (TTF) Čengiz Durmuš izjavio je da je učešće Švajcarca velika stvar za celju zemlju.

„U prethodnim godinama doveli smo najveća imena u ženskom tenisu, želimo danas svima da zahvalimo na tome. Pokušavamo da radimo zajedno kao TTF koja povećava značaj Turske u svetskom tenisu. Naš cilj je da povećamo bazu sportista do ’plafona’. Naša energija je toliko velika, u Anatoliji je primetno interesovanje na svakom koraku, gde god da krenete. Naši sportisti će igrati da osvoje turnir koji se održava u našoj zemlji, to je veoma važno. Želim da se zahvalim svima jer smo u tenisu svi ujedinjeni“, naveo je je Durmuš.

Komentari / 0

Ostavite komentar