Марко Николић узвраћа Вучелићу!

Моја селекција је донела Партизану 6.000.000 евра! Било би неозбиљно да сам доводио играче преко интернета! „Погрешан је тајминг одлазака Шкулетића и Лазовића, а мени терминологија „коцкања за титулу“ није позната“, јасан је тренер црно-белих.

Фудбал 17.02.2015 | 20:40
Марко Николић узвраћа Вучелићу!

Наставља се отворен сукоб на релацији управа - спортски сектор у Партизану. Руководство је зарило нож у леђа Марку Николићу одлуком да прода Петра Шкулетића десет дана пред наставак првенства и ранијим не мрдањем прста у случају Данка Лазовића, али по свему судећи ни млади тренер неће олако прећи преко апсурдних одлука челника клуба са отупе оштрицу напада у освит пролећне сезоне.

Млади стручњак је поручио одговорнима у Хумској да се не одриче трке за прво место, што је јасан одговор потпредседнику Милораду Вучелићу на изјаву да је продајом првог стрелца екипа московској Локомотиви освајање титуле стављено на коцку.
„Мени та терминологија није позната. У спорту је све процес, а озбиљни људи, професионалци који живе фудбал и за фудбал, дневно у њему раде много сати, имају другачији угао гледања на ствари“, поручио је Николић из Белека, у дану кад су црно-бели окончали припреме, али и неуспелу потрагу за новим нападачем.

У опцији је, признаје и тренер Партизана, било на десетине имена, али они које су челници (генерални директор Милош Вазура и потпредседник Миорад Вучелић) нудили он је одбио, а они које је предложио да се ангажују управа није хтела да доведе из само њој познатих разлога, па је Парни ваљак спао само на Немању Којића и Ивана Шапоњића.
„Добро је што смо разрешили дилеме које су дуго постојале. Нажалост, не онако како сам желео, јер смо остали без два битна играча. Нисам срећан због Лазовића и Шкулетића, поготову је погрешан тајминг њиховог одлазака, пошто у спорту није као у бизнису. Време је битан фактор. Покушали смо у дан и по да нађемо одговарајуће замене, међутим, било је тешко. Седам, осам играча је било моја и жеља стручног штаба, али нам нису доступни из различитих разлога“.

Открио је Николић да му је нуђено на десетине фудбалера, углавном из Африке. Њедног није желео да узме без подробне анализе и детаљног скаутинга.
„Смартам да би било неозбиљно и непрофесионално да доведемо неког на основу гледања два или три сата видео снимака посредством интернета. У ту врсту селекције не верујем. Она селекција у коју верујем донела је клубу 2.000.000 евра учешћем у Лиги Европе, још 4.000.000 трансфером Петра Шкулетића, а могла је да донесе још 2.000.000 евра евентуалним одласком Лазара Ћирковића у Андерлехт, за који - свакако - није било време. А уз то је остварен такмичарски циљ учешћем у Лиги Европе, освајањем јесење круне и пласманом у полуфинале Купа. У то верујем“.

Сад кад је прелазни рок завршен Партизану остаје са се прегрупише и са само двојицом нападача крене у одбрану шест бодова предности стечених током првог дела сезоне.
„До пре месец и по имали смо петорицу, а сад само двојицу шпицева. То је премало за критеријум Партизана, али изгледа да овог тренутка мора тако. Један од основних захтева у овом клубу је конкуренција, нико нема загарантовано место у тиму, али сви момци који су са нама уживају моје поверење“, допунио је Марко Николић.

Коментари / 0

Оставите коментар