Marko Nikolić uzvraća Vučeliću!

Moja selekcija je donela Partizanu 6.000.000 evra! Bilo bi neozbiljno da sam dovodio igrače preko interneta! „Pogrešan je tajming odlazaka Škuletića i Lazovića, a meni terminologija „kockanja za titulu“ nije poznata“, jasan je trener crno-belih.

Fudbal 17.02.2015 | 20:40
Marko Nikolić uzvraća Vučeliću!

Nastavlja se otvoren sukob na relaciji uprava - sportski sektor u Partizanu. Rukovodstvo je zarilo nož u leđa Marku Nikoliću odlukom da proda Petra Škuletića deset dana pred nastavak prvenstva i ranijim ne mrdanjem prsta u slučaju Danka Lazovića, ali po svemu sudeći ni mladi trener neće olako preći preko apsurdnih odluka čelnika kluba sa otupe oštricu napada u osvit prolećne sezone.

Mladi stručnjak je poručio odgovornima u Humskoj da se ne odriče trke za prvo mesto, što je jasan odgovor potpredsedniku Miloradu Vučeliću na izjavu da je prodajom prvog strelca ekipa moskovskoj Lokomotivi osvajanje titule stavljeno na kocku.
„Meni ta terminologija nije poznata. U sportu je sve proces, a ozbiljni ljudi, profesionalci koji žive fudbal i za fudbal, dnevno u njemu rade mnogo sati, imaju drugačiji ugao gledanja na stvari“, poručio je Nikolić iz Beleka, u danu kad su crno-beli okončali pripreme, ali i neuspelu potragu za novim napadačem.

U opciji je, priznaje i trener Partizana, bilo na desetine imena, ali oni koje su čelnici (generalni direktor Miloš Vazura i potpredsednik Miorad Vučelić) nudili on je odbio, a oni koje je predložio da se angažuju uprava nije htela da dovede iz samo njoj poznatih razloga, pa je Parni valjak spao samo na Nemanju Kojića i Ivana Šaponjića.
„Dobro je što smo razrešili dileme koje su dugo postojale. Nažalost, ne onako kako sam želeo, jer smo ostali bez dva bitna igrača. Nisam srećan zbog Lazovića i Škuletića, pogotovu je pogrešan tajming njihovog odlazaka, pošto u sportu nije kao u biznisu. Vreme je bitan faktor. Pokušali smo u dan i po da nađemo odgovarajuće zamene, međutim, bilo je teško. Sedam, osam igrača je bilo moja i želja stručnog štaba, ali nam nisu dostupni iz različitih razloga“.

Otkrio je Nikolić da mu je nuđeno na desetine fudbalera, uglavnom iz Afrike. Njednog nije želeo da uzme bez podrobne analize i detaljnog skautinga.
„Smartam da bi bilo neozbiljno i neprofesionalno da dovedemo nekog na osnovu gledanja dva ili tri sata video snimaka posredstvom interneta. U tu vrstu selekcije ne verujem. Ona selekcija u koju verujem donela je klubu 2.000.000 evra učešćem u Ligi Evrope, još 4.000.000 transferom Petra Škuletića, a mogla je da donese još 2.000.000 evra eventualnim odlaskom Lazara Ćirkovića u Anderleht, za koji - svakako - nije bilo vreme. A uz to je ostvaren takmičarski cilj učešćem u Ligi Evrope, osvajanjem jesenje krune i plasmanom u polufinale Kupa. U to verujem“.

Sad kad je prelazni rok završen Partizanu ostaje sa se pregrupiše i sa samo dvojicom napadača krene u odbranu šest bodova prednosti stečenih tokom prvog dela sezone.
„Do pre mesec i po imali smo petoricu, a sad samo dvojicu špiceva. To je premalo za kriterijum Partizana, ali izgleda da ovog trenutka mora tako. Jedan od osnovnih zahteva u ovom klubu je konkurencija, niko nema zagarantovano mesto u timu, ali svi momci koji su sa nama uživaju moje poverenje“, dopunio je Marko Nikolić.

Komentari / 0

Ostavite komentar