Мурињо: Ко каже да су Реал и Бајерн фаворити у ЛШ?!

Менаџер Челсија Жозе Мурињо истиче да Реал Мадрид и Бајерн из Минхена нису фаворити за освајање Лиге шампиона.

Фудбал 17.02.2015 | 18:20
Мурињо: Ко каже да су Реал и Бајерн фаворити у ЛШ?!

Челси ће другу годину за редом у нокаут фази Лиге шампиона играти против Пари Сен Жермена, актуелни првак Европе у првом мечу осмине финала гостује Шалкеу у Гелзенкирхену, а Баварци Шахтјору у Љвову.

"Не бих се сложио да су они фаворити, јер у Лиги шампиона увек постоји места за изненађења. Ако погледате претходну деценију, видећете да има и фаворита и аутсајдера који су подизали пехах".

'Господин Посебни' рекао је да његов тим очекује тежак меч у Паризу, да би затим наставио у свом стилу.

"Имате три или четири тима ако се не варам, у последњих десет година, за које се није очекивало да ће освојити трофеј, што је готово 50 одсто. Искрено, сада не бих могао да вам кажем кога сад видим у тој улози, пошто сматрам да у овом тренутку има 16 кандидата за трофеј", каже Мурињо.

Ипак, оно што више брине Муриња је стање Дијега Косте, који није играо за 'Плавце' још од полуфинала Лига Купа против Ливерпула, пре скоро месец дана, када је зарадио суспрензију од три меча – због гажења Емреа Џана. Упркос томе Шпанац из Бразила ће се наћи у стартној постави на 'Парку Принчева'.

"Да, Дијего ће почети утакмицу, али мислим да то није добро за њега, пошто није играо три меча. Мислим да није баш у најбољем реду физички. Али, с друге стране, Лоик Реми и Дидије Дрогба су играли на претходна три сусрета. И њима су потребни минути, јер ми је битно да имају самопоуздање како бих могао да рачунам на њих", додао је Мурињо.

За крај, Мурињо је одбио да диреректно одговори да ли ће се, или када, Тибо Куртуа вратити на место првог голмана екипе, после одличног наступа Петера Чеха на дуелу са Евертоном.

"Ни Куртуа не зна да ли ће бранити или не, тако да не могу ни вама да кажем. Он то мора да чује од мене, а не од медија. Али, понављам, Челси има двојицу најбољих голмана у Премијер лиги, што мени чини посао лаким. Веома сам срећан са обојицом, а, ко год да је на терену, знам да је тим веома сигуран, јер иза себе има врхунског чувара мреже", закључио је Португалац.

Челси гостује на Парку Принчева у уторак од 20.45.

Коментари / 0

Оставите коментар