Murinjo: Ko kaže da su Real i Bajern favoriti u LŠ?!

Menadžer Čelsija Žoze Murinjo ističe da Real Madrid i Bajern iz Minhena nisu favoriti za osvajanje Lige šampiona.

Fudbal 17.02.2015 | 18:20
Murinjo: Ko kaže da su Real i Bajern favoriti u LŠ?!

Čelsi će drugu godinu za redom u nokaut fazi Lige šampiona igrati protiv Pari Sen Žermena, aktuelni prvak Evrope u prvom meču osmine finala gostuje Šalkeu u Gelzenkirhenu, a Bavarci Šahtjoru u Ljvovu.

"Ne bih se složio da su oni favoriti, jer u Ligi šampiona uvek postoji mesta za iznenađenja. Ako pogledate prethodnu deceniju, videćete da ima i favorita i autsajdera koji su podizali pehah".

'Gospodin Posebni' rekao je da njegov tim očekuje težak meč u Parizu, da bi zatim nastavio u svom stilu.

"Imate tri ili četiri tima ako se ne varam, u poslednjih deset godina, za koje se nije očekivalo da će osvojiti trofej, što je gotovo 50 odsto. Iskreno, sada ne bih mogao da vam kažem koga sad vidim u toj ulozi, pošto smatram da u ovom trenutku ima 16 kandidata za trofej", kaže Murinjo.

Ipak, ono što više brine Murinja je stanje Dijega Koste, koji nije igrao za 'Plavce' još od polufinala Liga Kupa protiv Liverpula, pre skoro mesec dana, kada je zaradio susprenziju od tri meča – zbog gaženja Emrea Džana. Uprkos tome Španac iz Brazila će se naći u startnoj postavi na 'Parku Prinčeva'.

"Da, Dijego će početi utakmicu, ali mislim da to nije dobro za njega, pošto nije igrao tri meča. Mislim da nije baš u najboljem redu fizički. Ali, s druge strane, Loik Remi i Didije Drogba su igrali na prethodna tri susreta. I njima su potrebni minuti, jer mi je bitno da imaju samopouzdanje kako bih mogao da računam na njih", dodao je Murinjo.

Za kraj, Murinjo je odbio da direrektno odgovori da li će se, ili kada, Tibo Kurtua vratiti na mesto prvog golmana ekipe, posle odličnog nastupa Petera Čeha na duelu sa Evertonom.

"Ni Kurtua ne zna da li će braniti ili ne, tako da ne mogu ni vama da kažem. On to mora da čuje od mene, a ne od medija. Ali, ponavljam, Čelsi ima dvojicu najboljih golmana u Premijer ligi, što meni čini posao lakim. Veoma sam srećan sa obojicom, a, ko god da je na terenu, znam da je tim veoma siguran, jer iza sebe ima vrhunskog čuvara mreže", zaključio je Portugalac.

Čelsi gostuje na Parku Prinčeva u utorak od 20.45.

Komentari / 0

Ostavite komentar