Факултети престају да школују за биро

Универзитет у Источном Сарајеву одлучио је да у идућој академској години замрзне неколико студијских програма да би се млади више уписивали на техничке факултете и бирали дефицитарна занимања.

Република Српска 17.02.2015 | 14:27
Факултети престају да школују за биро

Циљ те мјере је да буде заустављено стварање суфицитарног кадра, који се напросто школује за биро.

- На Филозофском факултету биће замрзнута три студијска програма. Неће бити уписа на студију туризмологије, опште књижевности, библиотекарства и театрологије - истакао је ректор Универзитета у Источном Сарајеву Радослав Грујић и додао да неће бити расписиван конкурс ни за студиј хемије.

Слична ситуација, како је нагласио Грујић, могла би да буде и на Шумарском факултету, а очекује се да на студију шумарства ове године не буду уписани нови студенти.

- Одлуку о замрзавању студија шумарства препустићемо ресорном министарству - казао је Грујић.

Он је најавио да ће донијети одлуку да не буде организована настава ни на студијским програмима за које не влада велико интересовање.

- Гдје не буде уписано минимално 15 студената неће бити организована настава - истакао је Грујић и додао да ће студентима бити понуђено да пређу на сродне факултете.

Извор: Глас Српске

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

поплава

17.02.2015 13:45

Хвалим те Боже, изгледа да се почиње рационално размишљати и доносити праве одлуке.Јоша само да забране, уз правовремену најаву, средњошколцима-занатлијама да могу уписивати факултете него да се само могу усавршавати у струци, типа ВКВ или нешто слично али само до ИВ или В степена и онда ћемо имати праве мајсторе-занатлије,више занатских али пријављених радњи и још тога доброг...

ОДГОВОРИТЕ
Name

марија

17.02.2015 18:09

Треба замрзнути те приватне факултете, они ду зло зла.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Хамлетовска дилема

18.02.2015 09:02

Вјеровати или се смејати, питање је сад..

ОДГОВОРИТЕ