Ана тврди да је сад много боља него 2008. кад бијеше прва!

Српска тенисерка сматра да у односу на 2008. има много више искуства и да је сазрела, жели да до краја 2015. остане у топ 5, да игра Фед куп против Парагваја. Само о дечку - ни речи!

Тенис 17.02.2015 | 15:40
Ана тврди да је сад много боља него 2008. кад бијеше прва!

Ана Ивановић тренутно заузима шесту позицију на WТА листи, што је напредак у односу на протеклих годину дана. Сарадња са Немањом Контићем и Дејаном Петровићем даје резултате какве је желела.

"Дуго времена сам желела да се вратим у првих десет на свету. Прошле године сам коначно уклопила неколико детаља и успела у томе. Добила сам доста мечева, неке ствари сам радила другачије, а и први пут сам имала српски тим поред себе, што ми је помогло јер сам скинула део притиска. Била је то заиста добра година и при крају сам осетила да сам се много поправила", открила је Ана у интервјуу за "Спортски журнал".

Она је објаснила да јој много значи што поред себе има људе који је разумеју.

"Веома сам емотивна тенисерка, све играм срцем. Неке победе и поразе прихватам јаче него што би требало, а када са собом имате тим који може то да разуме и зна шта се дешава, какве емоције пролазе кроз вас, то је веома добро. Можда стручњаци из других земаља то не могу да схвате, али ако имате некога из своје земље, помаже вам да прођете кроз меч. Зато када наш тренер дође на терен да ме саветује током сусрета, велика је разлика. Таква подршка је од велике помоћи. Ми Срби смо веома емотивни и много волимо да се такмичимо", рекла је Ивановићева и апострофирала и Златка Новковића и Дулета Митровића као људе који јој много помажу.

Она је истакла да јој се више свиђа како игра и делује на терену сада, него када је 2008. била прва на свету.

"Садашња Ана ми се више свиђа. Кроз разна искуства научите толико о себи, сазрете на много начина и схватите шта је важно, а шта није. Много сам постигла тако млада. Била сам веома срећна да имам такву шансу, али сада се осећам много комплетнијом особом. И даље верујем да могу да постигнем највеће успехе и то ме мотивише", додала је српска тенисерка.

А шта Ана жели? Успех на већим турнирима, на гренд слемовима.
"То ми је главни фокус ове сезоне, али се не оптерећујем јер имам игру за веома висок ниво. Желела бих да се 2015. опет пласирам на завршни турнир сезоне и да завршим годину међу првих пет на свету. Заиста сматрам да су обе ствари могуће. Много радим и и стварно верујем да могу да постигнем велике успехе до краја каријере - да побеђујем на великим турнирима, али не да пред себе стављам велики притисак, већ да максимално пробам докле могу да догурам".

Ана није била део Фед куп тима Србије који је изборио плеј-оф за повратак у Светску Б групу тог такмичења. Нада се да ће у априлу на мечу против Парагваја бити на располагању селектору Татјани Јечменици Јевтић.

"Јако бих волела да играм на том дуелу. Желела би да честитам од свег срца и Јечменици и девојкама на сјајном резултату и заиста се надам да ћу моћи у априлу да се придружим на мечу против Парагваја. Имамо велике шансе да се вратимо у Светску групу где припадамо. Заиста ћу дати све да да будем уз репрезентацију и подржим је", додала је тренутно најбоља играчица Србије.

Ана је захваљујући вези са немачким фудбалером Бастијаном Швајнштајгером последњих месеци нашла у жижи светских медија. Ипак о том односу није желела да прича. "Не бих да причам о томе", рекла је кратко Ана и пресекла даљу причу о њеном приватном животу.

Коментари / 0

Оставите коментар