Ana tvrdi da je sad mnogo bolja nego 2008. kad biješe prva!

Srpska teniserka smatra da u odnosu na 2008. ima mnogo više iskustva i da je sazrela, želi da do kraja 2015. ostane u top 5, da igra Fed kup protiv Paragvaja. Samo o dečku - ni reči!

Tenis 17.02.2015 | 15:40
Ana tvrdi da je sad mnogo bolja nego 2008. kad biješe prva!

Ana Ivanović trenutno zauzima šestu poziciju na WTA listi, što je napredak u odnosu na proteklih godinu dana. Saradnja sa Nemanjom Kontićem i Dejanom Petrovićem daje rezultate kakve je želela.

"Dugo vremena sam želela da se vratim u prvih deset na svetu. Prošle godine sam konačno uklopila nekoliko detalja i uspela u tome. Dobila sam dosta mečeva, neke stvari sam radila drugačije, a i prvi put sam imala srpski tim pored sebe, što mi je pomoglo jer sam skinula deo pritiska. Bila je to zaista dobra godina i pri kraju sam osetila da sam se mnogo popravila", otkrila je Ana u intervjuu za "Sportski žurnal".

Ona je objasnila da joj mnogo znači što pored sebe ima ljude koji je razumeju.

"Veoma sam emotivna teniserka, sve igram srcem. Neke pobede i poraze prihvatam jače nego što bi trebalo, a kada sa sobom imate tim koji može to da razume i zna šta se dešava, kakve emocije prolaze kroz vas, to je veoma dobro. Možda stručnjaci iz drugih zemalja to ne mogu da shvate, ali ako imate nekoga iz svoje zemlje, pomaže vam da prođete kroz meč. Zato kada naš trener dođe na teren da me savetuje tokom susreta, velika je razlika. Takva podrška je od velike pomoći. Mi Srbi smo veoma emotivni i mnogo volimo da se takmičimo", rekla je Ivanovićeva i apostrofirala i Zlatka Novkovića i Duleta Mitrovića kao ljude koji joj mnogo pomažu.

Ona je istakla da joj se više sviđa kako igra i deluje na terenu sada, nego kada je 2008. bila prva na svetu.

"Sadašnja Ana mi se više sviđa. Kroz razna iskustva naučite toliko o sebi, sazrete na mnogo načina i shvatite šta je važno, a šta nije. Mnogo sam postigla tako mlada. Bila sam veoma srećna da imam takvu šansu, ali sada se osećam mnogo kompletnijom osobom. I dalje verujem da mogu da postignem najveće uspehe i to me motiviše", dodala je srpska teniserka.

A šta Ana želi? Uspeh na većim turnirima, na grend slemovima.
"To mi je glavni fokus ove sezone, ali se ne opterećujem jer imam igru za veoma visok nivo. Želela bih da se 2015. opet plasiram na završni turnir sezone i da završim godinu među prvih pet na svetu. Zaista smatram da su obe stvari moguće. Mnogo radim i i stvarno verujem da mogu da postignem velike uspehe do kraja karijere - da pobeđujem na velikim turnirima, ali ne da pred sebe stavljam veliki pritisak, već da maksimalno probam dokle mogu da doguram".

Ana nije bila deo Fed kup tima Srbije koji je izborio plej-of za povratak u Svetsku B grupu tog takmičenja. Nada se da će u aprilu na meču protiv Paragvaja biti na raspolaganju selektoru Tatjani Ječmenici Jevtić.

"Jako bih volela da igram na tom duelu. Želela bi da čestitam od sveg srca i Ječmenici i devojkama na sjajnom rezultatu i zaista se nadam da ću moći u aprilu da se pridružim na meču protiv Paragvaja. Imamo velike šanse da se vratimo u Svetsku grupu gde pripadamo. Zaista ću dati sve da da budem uz reprezentaciju i podržim je", dodala je trenutno najbolja igračica Srbije.

Ana je zahvaljujući vezi sa nemačkim fudbalerom Bastijanom Švajnštajgerom poslednjih meseci našla u žiži svetskih medija. Ipak o tom odnosu nije želela da priča. "Ne bih da pričam o tome", rekla je kratko Ana i presekla dalju priču o njenom privatnom životu.

Komentari / 0

Ostavite komentar