ФА Куп: Јунајтед једва против Престона до Арсенала!

Фудбалери Манчестер Јунајтеда поново су се мучили са низелигашем, али су успели да се пласирају у четвртфинале ФА Купа преокретом против Престона – 3:1 (0:0).

Фудбал 17.02.2015 | 13:20
ФА Куп: Јунајтед једва против Престона до Арсенала!

У борби за полуфинале очекује нас велики дерби, јер ће екипа Луја ван Гала угостити Арсенал на Олд Трафорду.

Трећелигаш је повео у Ланкаширу, када је Скот Лард савладао Де Хеу после два минута игре у другом полувремену, али су Андер Ерера у 65, Мауран Фелаини у 72. и Вејн Руни, из пенала, у 88. минуту донели преокрет 'Црвеним ђаволима'.

Јунајтед је ове сезоне већ имао једно трауматично искуство, пошто је у прошлој рунди тек после поновљеног меча елиминисао четвртолигаша Кембриџ Јуањтед.

Иако Манчестер, који је последњи ФА Куп освојио 2004. године, у последње време игра веома конфузно и лоше, навијачи екипе са 'Театра снова' моћи ће да се уздају у традицу у мечевима против 'Тобџија', јер је екипа Арсена Венгера славила само два пута у претходних 18 мечева. Јунајтед је славио 11 пута, док је преосталих пет сусрета завршено без победника.

У преосталим мечевима четвртфинала, Ливерпул ће дочекати члана Чемпионшипа Блекбурн Роверсе, док ће Брадфорд, после избацивања Челсија и Сандерленда, наставити своју бајку на свом терену против Ридинга, а гледаћемо и дерби Западног Мидлендса између Астон Виле и Вест Бромич Албиона.

Меч је почео у високом ритму, домаћи су били равноправни, али је прву прилику на мечу имао Анхел ди Марија из слободног ударца. Холанђанин је на терен поново послао најјачи састав (са Рунијем и Фалкаом у шпицу), међутим ни овога пута није било завршног паса.

Први део игре завршен је без превише узбуђења, да би већ после 120 секунди игре у наставку Лард довео крцати 'Дипдејл' у стање транса. Леви бек домаћих добио је сјајан пâс спољном од Пола Галагера на левом крилу и снажним ударцем послао лопту у даљи угао Де Хеиног гола.

Међутим, домаћи су сачували вођство само до 65. минута. Пол Хантингтон успео је да спречи Фелаинија да то учини и раније, али не и повратника Андера Ереру. После центаршута Ешлија Јанга, Шпанац се снашао поред двојице чувара и некако успео да погоди даљи угао, док су домаћи тражили офсајд због позиције Рунија на ивици петерца.

Наставиле су се 'викторије' испред гола домаћина, да би седам минута после изједначења Јунајтед преокренуо резултат. Овога пута се у улози асистента са десног бока нашао Антонијо Валенсија, који је послао лопту на другу стативу, а Мауран Фелаини из другог покушаја савладао Штукмана.

Коначан резултат сусрета поставио је Вејн Руни у 88. минуту, после фаула немачког голмана над управо њим, па је репрезентативац Енглеске прекинуо низ од девет мечева без поготка.

Коментари / 0

Оставите коментар