FA Kup: Junajted jedva protiv Prestona do Arsenala!

Fudbaleri Mančester Junajteda ponovo su se mučili sa nizeligašem, ali su uspeli da se plasiraju u četvrtfinale FA Kupa preokretom protiv Prestona – 3:1 (0:0).

Fudbal 17.02.2015 | 13:20
FA Kup: Junajted jedva protiv Prestona do Arsenala!

U borbi za polufinale očekuje nas veliki derbi, jer će ekipa Luja van Gala ugostiti Arsenal na Old Trafordu.

Trećeligaš je poveo u Lankaširu, kada je Skot Lard savladao De Heu posle dva minuta igre u drugom poluvremenu, ali su Ander Erera u 65, Mauran Felaini u 72. i Vejn Runi, iz penala, u 88. minutu doneli preokret 'Crvenim đavolima'.

Junajted je ove sezone već imao jedno traumatično iskustvo, pošto je u prošloj rundi tek posle ponovljenog meča eliminisao četvrtoligaša Kembridž Juanjted.

Iako Mančester, koji je poslednji FA Kup osvojio 2004. godine, u poslednje vreme igra veoma konfuzno i loše, navijači ekipe sa 'Teatra snova' moći će da se uzdaju u tradicu u mečevima protiv 'Tobdžija', jer je ekipa Arsena Vengera slavila samo dva puta u prethodnih 18 mečeva. Junajted je slavio 11 puta, dok je preostalih pet susreta završeno bez pobednika.

U preostalim mečevima četvrtfinala, Liverpul će dočekati člana Čempionšipa Blekburn Roverse, dok će Bradford, posle izbacivanja Čelsija i Sanderlenda, nastaviti svoju bajku na svom terenu protiv Ridinga, a gledaćemo i derbi Zapadnog Midlendsa između Aston Vile i Vest Bromič Albiona.

Meč je počeo u visokom ritmu, domaći su bili ravnopravni, ali je prvu priliku na meču imao Anhel di Marija iz slobodnog udarca. Holanđanin je na teren ponovo poslao najjači sastav (sa Runijem i Falkaom u špicu), međutim ni ovoga puta nije bilo završnog pasa.

Prvi deo igre završen je bez previše uzbuđenja, da bi već posle 120 sekundi igre u nastavku Lard doveo krcati 'Dipdejl' u stanje transa. Levi bek domaćih dobio je sjajan pâs spoljnom od Pola Galagera na levom krilu i snažnim udarcem poslao loptu u dalji ugao De Heinog gola.

Međutim, domaći su sačuvali vođstvo samo do 65. minuta. Pol Hantington uspeo je da spreči Felainija da to učini i ranije, ali ne i povratnika Andera Ereru. Posle centaršuta Ešlija Janga, Španac se snašao pored dvojice čuvara i nekako uspeo da pogodi dalji ugao, dok su domaći tražili ofsajd zbog pozicije Runija na ivici peterca.

Nastavile su se 'viktorije' ispred gola domaćina, da bi sedam minuta posle izjednačenja Junajted preokrenuo rezultat. Ovoga puta se u ulozi asistenta sa desnog boka našao Antonijo Valensija, koji je poslao loptu na drugu stativu, a Mauran Felaini iz drugog pokušaja savladao Štukmana.

Konačan rezultat susreta postavio je Vejn Runi u 88. minutu, posle faula nemačkog golmana nad upravo njim, pa je reprezentativac Engleske prekinuo niz od devet mečeva bez pogotka.

Komentari / 0

Ostavite komentar