Двоје ухапшених због ратног злочина

Припадници Агенције за истраге и заштиту БиХ /Сипа/ јутрос су на подручју Бихаћа и Сарајева слободе лишили двије особе због ратног злочина почињеног на подручју Ливна током 1992. године.

Босна и Херцеговина 17.02.2015 | 10:20
Двоје ухапшених због ратног злочина

Ухапшена су лица чији су иницијали М.Ј. и С.В. због основа сумње да су починили кривично дјело злочин против човјечности, у вези са кривичним дјелом индивидуална и командна одговорност и саучесништво, саопштено је из Сипе.

Ова лица биће приведена у службене просторије Сипе, гдје бити извршена криминалистичка обрада, након чега ће бити предата Тужилаштву БиХ на даље поступање

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

сноуден

17.02.2015 11:12

Командна одгпворност као руководиоца због пропуста у раду је и нацелника Ту Грахово Велислава Коваца којег стити Андјелко Хргиц.Замјеник директора Сипе.А Ковац је узео новац да би саботирао истрагу око пријетњи полицајцу који је открио и пријавио криминал ' сверц прелаз Стрмица.Саботирао је истрагу око организованог сверца и криминала јер се радило о висе возила камиона висе прелазака и веце новцане вредности.Асве ово су јасни елементи организованог криминала у који је умхесан Велислав Ковац слузбеник границне полиције БиХ који је био дузан да покрене истрагу јер његова је командна одговорност и да тастити полициског слузбеника и његов зивот.Засто га Сипа не хапси зато сто испија кафе и руца са Хрицем.Није ли ово преседан.

ОДГОВОРИТЕ
Name

505

17.02.2015 12:36

ДО КАДА ЋЕ СЕ КРИТИ ЛОПОВИ И КРИМИНАЛЦИ ОД СТРАНЕ МУПА, СУПА, ЦЈБ, СИПЕ И ДРУГИГИХ СКРАЋЕНИЦА СА ИНИЦИЈАЛИМА "Н" "М" "К" ИТД.

ОДГОВОРИТЕ