Dvoje uhapšenih zbog ratnog zločina

Pripadnici Agencije za istrage i zaštitu BiH /Sipa/ jutros su na području Bihaća i Sarajeva slobode lišili dvije osobe zbog ratnog zločina počinjenog na području Livna tokom 1992. godine.

Bosna i Hercegovina 17.02.2015 | 10:20
Dvoje uhapšenih zbog ratnog zločina

Uhapšena su lica čiji su inicijali M.J. i S.V. zbog osnova sumnje da su počinili krivično djelo zločin protiv čovječnosti, u vezi sa krivičnim djelom individualna i komandna odgovornost i saučesništvo, saopšteno je iz Sipe.

Ova lica biće privedena u službene prostorije Sipe, gdje biti izvršena kriminalistička obrada, nakon čega će biti predata Tužilaštvu BiH na dalje postupanje

Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

snouden

17.02.2015 11:12

Komandna odgpvornost kao rukovodioca zbog propusta u radu je i nacelnika Tu Grahovo Velislava Kovaca kojeg stiti Andjelko Hrgic.Zamjenik direktora Sipe.A Kovac je uzeo novac da bi sabotirao istragu oko prijetnji policajcu koji je otkrio i prijavio kriminal ' sverc prelaz Strmica.Sabotirao je istragu oko organizovanog sverca i kriminala jer se radilo o vise vozila kamiona vise prelazaka i vece novcane vrednosti.Asve ovo su jasni elementi organizovanog kriminala u koji je umhesan Velislav Kovac sluzbenik granicne policije BiH koji je bio duzan da pokrene istragu jer njegova je komandna odgovornost i da tastiti policiskog sluzbenika i njegov zivot.Zasto ga Sipa ne hapsi zato sto ispija kafe i ruca sa Hricem.Nije li ovo presedan.

ODGOVORITE
Name

505

17.02.2015 12:36

DO KADA ĆE SE KRITI LOPOVI I KRIMINALCI OD STRANE MUPA, SUPA, CJB, SIPE I DRUGIGIH SKRAĆENICA SA INICIJALIMA "N" "M" "K" ITD.

ODGOVORITE