Само у БиХ: Радник добио потврду да нема плату

Да је у Босни и Херцеговини све могуће објашњава и потврда запослења у којој стоји како радник фирме Феринг, кратко и јасно, нема плату.

Босна и Херцеговина 16.02.2015 | 21:05
Само у БиХ: Радник добио потврду да нема плату

Наиме, ради се о потврди која је потребна за документацију приликом подношења захтјева за студентску стипендију у Тузланском кантону.

Дугогодишњи радник, чије је име познато редакцији, ради у компанији која се бави обрадом метала, и која је некада славила као једна од најразвијенијих и најбољих у тој области. Данас, наравно, то није случај.

Компанија Феринг је током 2013. године пословала у губитку, а чињеница да је она само једна од многих фирми које постоје само на папиру и чији радници немају плате, савршено илуструје овај трагикомични документ.

"Сада постоје само обесправљени радници, неисплаћени доприноси, неисплаћене плате и неизвршене судске пресуде. Постоји колективна тужба радника, али и пресуда из 2013. године у којој је Суд у Грачаници пресудио у корист радника и која до данас није извршена", рекао је за Клиx.ба син радника Феринга.

Извор: Клиx.ба

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

Тамо Далеко Бреее

16.02.2015 20:17

Тамо где поциње Босна престаје логика...он је један бре од милионе робова на ЕX-YУ просторима. Ово је бре за топ листу надреалиста.А на наредним изборима поред посла од политицара тразити и плату.

ОДГОВОРИТЕ
Name

маx

16.02.2015 20:31

И продају своје гласове за 50 марака и није ни цудо сто се овако десава.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ЖИКА Ж

17.02.2015 07:19

КАКО ЧОВЈЕКУ МАЛО ТРЕБА ДА СЕ ПОПНЕ НА ДРВО.

ОДГОВОРИТЕ