Samo u BiH: Radnik dobio potvrdu da nema platu

Da je u Bosni i Hercegovini sve moguće objašnjava i potvrda zaposlenja u kojoj stoji kako radnik firme Fering, kratko i jasno, nema platu.

Bosna i Hercegovina 16.02.2015 | 21:05
Samo u BiH: Radnik dobio potvrdu da nema platu

Naime, radi se o potvrdi koja je potrebna za dokumentaciju prilikom podnošenja zahtjeva za studentsku stipendiju u Tuzlanskom kantonu.

Dugogodišnji radnik, čije je ime poznato redakciji, radi u kompaniji koja se bavi obradom metala, i koja je nekada slavila kao jedna od najrazvijenijih i najboljih u toj oblasti. Danas, naravno, to nije slučaj.

Kompanija Fering je tokom 2013. godine poslovala u gubitku, a činjenica da je ona samo jedna od mnogih firmi koje postoje samo na papiru i čiji radnici nemaju plate, savršeno ilustruje ovaj tragikomični dokument.

"Sada postoje samo obespravljeni radnici, neisplaćeni doprinosi, neisplaćene plate i neizvršene sudske presude. Postoji kolektivna tužba radnika, ali i presuda iz 2013. godine u kojoj je Sud u Gračanici presudio u korist radnika i koja do danas nije izvršena", rekao je za Klix.ba sin radnika Feringa.

Izvor: Klix.ba

Komentari / 3

Ostavite komentar
Name

Tamo Daleko Breee

16.02.2015 20:17

Tamo gde pocinje Bosna prestaje logika...on je jedan bre od milione robova na EX-YU prostorima. Ovo je bre za top listu nadrealista.A na narednim izborima pored posla od politicara traziti i platu.

ODGOVORITE
Name

max

16.02.2015 20:31

I prodaju svoje glasove za 50 maraka i nije ni cudo sto se ovako desava.

ODGOVORITE
Name

ŽIKA Ž

17.02.2015 07:19

KAKO ČOVJEKU MALO TREBA DA SE POPNE NA DRVO.

ODGOVORITE