Којић: Не гарантујем титулу!

Фудбалер Партизана Немања Којић рекао је да су за бодовну предност црно-белих у односу на Црвену звезду најзаслужнији Данко Лазовић и Петар Шкулетић.

Фудбал 17.02.2015 | 14:20
Којић: Не гарантујем титулу!

Партизан је у зимском прелазном року остао без Данка Лазовића који ће каријеру наставити у Пекинг Ентерпрајзу, и Петра Шкулетића, који је потписао за Локомотиву из Москве. Црно-бели ће тако у наставку Суперлиге Србије у нападу моћи да рачунају једино на Којића и Ивана Шапоњића.

Такође, бивши нападач Рада истакао је и да ће они који су остали у клубу "гристи" на свакој утакмици.

"Поптуно неочекивано, у року од само пет дана, конкуренција у нападу је преполовљена. Сада сам ја тај који једини или највише мора да (по)вуче 'кола' у завршници", рекао је Којић за Гоал Србија. "Није ми страна оваква ситуација, јер сам својевремено у Раду био једини шпиц, а тада млади Урош Ђурђевић ми помагао колико је
стизао и могао. Али, јесте ми чудна, с обзиром на то 'Грађевинари' нису увек морали да победе, а Партизану се и реми рачуна као неуспех".

Он је истакао да су управо Лазовић и Шкулетић најзаслужнији за освајање титуле јесењег првака.

"Довољно је рећи да су њих двојица заједно скупили 20 голова и 10 асистенција у првенству. Они су нас догурали до јесење титуле. Ових шест бодова предности у односу на Црвену звезду највише су Данково и Петрово дело. Како онда да нам не недостају? Можда би на пролеће били још бољи, а можда не би поновили јесен. Никада нећемо сазнати, нити имамо вајде од кукања", истакао је Којић.

Потпредседник Партизана Милорад Вучелић је прошле недеље изјавио да је продајом Лазовића и Шкулетића титула стављена на коцку.

"Не могу знати да ли ћемо освојити титулу, бити други или трећи, узети само Куп или остати без ичега. Гарантујем само да ћемо ми који смо остали 'гристи' за сваки бод, до последњег секунда задње утакмице. Обећали смо то једни другима", казао је Којић.

Партизан је први део Суперлиге Србије завршио на првом месту на табели са 38 бодова, шест више од другопласиране Црвене звезде.

Такмичење у домаћем шампионату наставља се наредног викенда утакмицама 16. кола, а Партизан у суботу дочекује Вождовац.

Коментари / 0

Оставите коментар