Ултиматум Фабију: Пласман на ЕП 2016. или отказ!

Председник Фудбалског савеза Русије (РФУ) Николај Толстстик открио је да постоји могућност да селектор Фабио Капело добије отказ уколико се не пласирају на Европско првенство 2016. године.

Фудбал 17.02.2015 | 11:20
Ултиматум Фабију: Пласман на ЕП 2016. или отказ!

Капело је 2012. године преузео репрезентацију Русије, а прошле године је потписао нови четворогодишњи уговор, по коме би требало да буде на клупи до 2018. године, односно до Светског првенства које се одржава у Русији.

Репрезентација Русије је тренутно трећа у групи Г квалификација за ЕУРО и има пет бодова мање од првопласиране Аустрије, а један мање од Шведске која је на другом месту.

"У уговору постоји опција смене селектора у случају лоших резултата тима. Уколико се репрезентација не пласира на Европско првенство у Француској то би могло да се посматра као кршење уговора", рекао је Толстстик за француски "Лекип".

Фудбалски савез Русије је почетком фебруара измирио дуг према Капелу, који није био плаћен од јуна, тако што је милијардер Алишер Усманов позајмио 400 милиона рубаља (око шест милиона долара) да би се измирио дуг, због финансијских проблема РФУ.

Коментари / 0

Оставите коментар