Ultimatum Fabiju: Plasman na EP 2016. ili otkaz!

Predsednik Fudbalskog saveza Rusije (RFU) Nikolaj Tolststik otkrio je da postoji mogućnost da selektor Fabio Kapelo dobije otkaz ukoliko se ne plasiraju na Evropsko prvenstvo 2016. godine.

Fudbal 17.02.2015 | 11:20
Ultimatum Fabiju: Plasman na EP 2016. ili otkaz!

Kapelo je 2012. godine preuzeo reprezentaciju Rusije, a prošle godine je potpisao novi četvorogodišnji ugovor, po kome bi trebalo da bude na klupi do 2018. godine, odnosno do Svetskog prvenstva koje se održava u Rusiji.

Reprezentacija Rusije je trenutno treća u grupi G kvalifikacija za EURO i ima pet bodova manje od prvoplasirane Austrije, a jedan manje od Švedske koja je na drugom mestu.

"U ugovoru postoji opcija smene selektora u slučaju loših rezultata tima. Ukoliko se reprezentacija ne plasira na Evropsko prvenstvo u Francuskoj to bi moglo da se posmatra kao kršenje ugovora", rekao je Tolststik za francuski "Lekip".

Fudbalski savez Rusije je početkom februara izmirio dug prema Kapelu, koji nije bio plaćen od juna, tako što je milijarder Ališer Usmanov pozajmio 400 miliona rubalja (oko šest miliona dolara) da bi se izmirio dug, zbog finansijskih problema RFU.

Komentari / 0

Ostavite komentar