Блан: Не наседајте на провокације Муриња!

Ово је савет који је тренер Пари Сен-Жермена Лоран Блан дао својим играчима пред први меч осмине финала Лиге шампиона против Челсија у уторак увече.

Фудбал 17.02.2015 | 08:00
Блан: Не наседајте на провокације Муриња!

Фудбал се данас игра и ван терена. Свака ситница је битна, детаљи одлучују. Психологија може да буде један од фактора за (не)успех, а Португалац Жозе Мурињо у томе је доктор.

Зна то врло добро тренер Пари Сен-Жермена Лоран Блан, уочи прве утакмице осмине финала Лиге шампиона против Челсија у уторак увече, па је своје фудбалере припремио и на те "игрице".

Он је своје играче упозорио на могућност да Мурињо "својим поступцима подигне температуру на терену" стадиона "Парк принчева" и стога их је саветовао да остану хладних глава и не наседају на провокације.

"Знам неке ствари о Мурињу и знам да ће пробати и да мало узбурка страсти. Зато моји играчи морају да остану мирни. Не смемо себи да приуштимо још неки жути картон, суспензију", каже Блан.

Ово ће бити посебан меч за Бразилца Давида Луиза, који је прошлог лета баш дошао у ПСЖ из Челсија.

Луиз каже да неће прославити гол (наравно ако га постигне) из поштовања према свом бившем клубу.

"Челси је јачи ове сезоне. Чини ми се да садашња генерација играча боље разуме Мурињову филозофију. Осећа се да се неколицина играча више забавља у игри, а уз то имају и високи квалитет. Челси је био првак Европе, али план ПСЖ-а је да постане најбољи за коју годину. Верујем да ће бити страшна утакмица. Састају се два одлична тима, са сјајним фудбалерима, и са два феноменална тренера", каже Луиз.

Коментари / 0

Оставите коментар