Blan: Ne nasedajte na provokacije Murinja!

Ovo je savet koji je trener Pari Sen-Žermena Loran Blan dao svojim igračima pred prvi meč osmine finala Lige šampiona protiv Čelsija u utorak uveče.

Fudbal 17.02.2015 | 08:00
Blan: Ne nasedajte na provokacije Murinja!

Fudbal se danas igra i van terena. Svaka sitnica je bitna, detalji odlučuju. Psihologija može da bude jedan od faktora za (ne)uspeh, a Portugalac Žoze Murinjo u tome je doktor.

Zna to vrlo dobro trener Pari Sen-Žermena Loran Blan, uoči prve utakmice osmine finala Lige šampiona protiv Čelsija u utorak uveče, pa je svoje fudbalere pripremio i na te "igrice".

On je svoje igrače upozorio na mogućnost da Murinjo "svojim postupcima podigne temperaturu na terenu" stadiona "Park prinčeva" i stoga ih je savetovao da ostanu hladnih glava i ne nasedaju na provokacije.

"Znam neke stvari o Murinju i znam da će probati i da malo uzburka strasti. Zato moji igrači moraju da ostanu mirni. Ne smemo sebi da priuštimo još neki žuti karton, suspenziju", kaže Blan.

Ovo će biti poseban meč za Brazilca Davida Luiza, koji je prošlog leta baš došao u PSŽ iz Čelsija.

Luiz kaže da neće proslaviti gol (naravno ako ga postigne) iz poštovanja prema svom bivšem klubu.

"Čelsi je jači ove sezone. Čini mi se da sadašnja generacija igrača bolje razume Murinjovu filozofiju. Oseća se da se nekolicina igrača više zabavlja u igri, a uz to imaju i visoki kvalitet. Čelsi je bio prvak Evrope, ali plan PSŽ-a je da postane najbolji za koju godinu. Verujem da će biti strašna utakmica. Sastaju se dva odlična tima, sa sjajnim fudbalerima, i sa dva fenomenalna trenera", kaže Luiz.

Komentari / 0

Ostavite komentar