И цуре се бију! Српкиња патосирала кћерку Мелоуна!

Код мушкараца на тренинзима у групним спортовима често долази до конфликта, вербалног или физичког дуела. Ни девојке нису другачије по том питању. И кад изгледају нежно и мило, попут Бојане Вулић (30), репрезентативке у кошарци.

Кошарка 16.02.2015 | 22:00
И цуре се бију! Српкиња патосирала кћерку Мелоуна!

Бојана нам је открила зашто се спортисткиње табају... Из њеног искуства.

- На утакмицама у екипи фрке ретко има, али на тренингу су честе. Углавном проблем настане из обичне чарке, ситног испада или случајног ударца. Крене мало, а настане шоу програм. Постоји више разлога због којих долази до проблема међу колегиницама, али претежно је реч о љубомори. Не на физички изглед, мада има и тога, него око борбе за место у тиму или минутажу - прича Бојана Вулић, која сада игра у Мађарској.

Наравно, нисмо одолели и питали смо 193 центиметра високу играчицу Ђера како је она добила главну улогу у тучи на тренингу, а да уопште није конфликтан лик.

- Заправо, имала сам две такве ситуације, ненамерно. Пре две године у Турској и пре три сезоне у Израелу, са америчким играчицама. Оне су специфичне, дођу у Европу, умисле да су звезде и тако се понашају. Не играју одбрану и не дозвољавају да им се приђе, да их такнеш, али да би их надјачао,мораш да покажеш зубе, да се избориш за себе.

У Израелу је већ на другом тренингу имала инцидент, за који није била крива.

- Играли смо одбрану и девојка крене ка кошу и лупим јој три блокаде, што је њу ужасно изнервирало. Била у фазону - ко сам ја да је тако понижавам. И тако ме је завалила лактом! Ијаооо, скочим, ма бацим је на под! Питам је "који је твој проблем". Клуб ме није казнио јер нисам почела кавгу, али да је било обрнута ситуација, сигурно бих испаштала.

У Турској следеће сезоне десила се скоро идентична ситуација. Али је с друге стране ринга, стајала на око јача особа. Ћерка легендарног Карла Мелоуна.

- Невероватна ситуација. Тек сам дошла и опет тренинзи упознавања и уигравања. И деси се проблем са тамнопутом Американком, девојком која не мисли да треба вежбати одбрану. У једној акцији, удари ме и ја се сјурим, пукнем је у нос. После сам питала тренера о чему се ту раду, он ми каже да она тако не воли да игра и да ће да бира. Ето колико су Американке повлашћене и како стоје ствари.

Бојана каже да је било много ситуација у којима је морала да се брани, али да су ове две била ван контроле.

- Знам да не изгледа лепо, али спорт је борба и на терену и ван њега. Буквално, али буквално мораш да се бориш за себе да покажеш да ниси слабић, у супротном ће те појести. У мом случају није било фрке због љубоморних девојака, фрајера, али сам чула да је било у иностранству таквих ситуација. Код нас је другачије, мало смо затворенији по том питању, али како нисам учествовала у љубавним троугловима у екипи, не би било фер да о њима говорим.

Центар репрезентације Србије (четврте са ЕП у Француској) сада игра у Ђеру у Мађарској са још две наше кошаркашице, Невеном Јовановић и Тамаром Радочај.

Све три учествују у препороду женске кошарке у Србији коју је предводи Марина Маљковић.

- Супер ми је што смо све заједно, тренирамо, уигравамо се. Ове године је Евробаскет, надамо се најбољем!

Бојана је у срећној вези, а њен дечко није спортиста нити јавна личнот и не би волео да се спомиње у јавности. Зато нам ова згодна кошаркашица преноси само да уживају заједно, да он разуме њен посао и да је од почетка знао у шта се упушта па тако и има разумевања за њене изостанке. На питање како је нашла момка са њених 193 центиметара, а да није спортиста, одговара у свом стилу:

"Мало је нижи, ха, ха, ха!"

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

ЗЕ СДС

16.02.2015 21:01

Зато ја волим своју Српкињу.

ОДГОВОРИТЕ