I cure se biju! Srpkinja patosirala kćerku Melouna!

Kod muškaraca na treninzima u grupnim sportovima često dolazi do konflikta, verbalnog ili fizičkog duela. Ni devojke nisu drugačije po tom pitanju. I kad izgledaju nežno i milo, poput Bojane Vulić (30), reprezentativke u košarci.

Košarka 16.02.2015 | 22:00
I cure se biju! Srpkinja patosirala kćerku Melouna!

Bojana nam je otkrila zašto se sportistkinje tabaju... Iz njenog iskustva.

- Na utakmicama u ekipi frke retko ima, ali na treningu su česte. Uglavnom problem nastane iz obične čarke, sitnog ispada ili slučajnog udarca. Krene malo, a nastane šou program. Postoji više razloga zbog kojih dolazi do problema među koleginicama, ali pretežno je reč o ljubomori. Ne na fizički izgled, mada ima i toga, nego oko borbe za mesto u timu ili minutažu - priča Bojana Vulić, koja sada igra u Mađarskoj.

Naravno, nismo odoleli i pitali smo 193 centimetra visoku igračicu Đera kako je ona dobila glavnu ulogu u tuči na treningu, a da uopšte nije konfliktan lik.

- Zapravo, imala sam dve takve situacije, nenamerno. Pre dve godine u Turskoj i pre tri sezone u Izraelu, sa američkim igračicama. One su specifične, dođu u Evropu, umisle da su zvezde i tako se ponašaju. Ne igraju odbranu i ne dozvoljavaju da im se priđe, da ih takneš, ali da bi ih nadjačao,moraš da pokažeš zube, da se izboriš za sebe.

U Izraelu je već na drugom treningu imala incident, za koji nije bila kriva.

- Igrali smo odbranu i devojka krene ka košu i lupim joj tri blokade, što je nju užasno iznerviralo. Bila u fazonu - ko sam ja da je tako ponižavam. I tako me je zavalila laktom! Ijaooo, skočim, ma bacim je na pod! Pitam je "koji je tvoj problem". Klub me nije kaznio jer nisam počela kavgu, ali da je bilo obrnuta situacija, sigurno bih ispaštala.

U Turskoj sledeće sezone desila se skoro identična situacija. Ali je s druge strane ringa, stajala na oko jača osoba. Ćerka legendarnog Karla Melouna.

- Neverovatna situacija. Tek sam došla i opet treninzi upoznavanja i uigravanja. I desi se problem sa tamnoputom Amerikankom, devojkom koja ne misli da treba vežbati odbranu. U jednoj akciji, udari me i ja se sjurim, puknem je u nos. Posle sam pitala trenera o čemu se tu radu, on mi kaže da ona tako ne voli da igra i da će da bira. Eto koliko su Amerikanke povlašćene i kako stoje stvari.

Bojana kaže da je bilo mnogo situacija u kojima je morala da se brani, ali da su ove dve bila van kontrole.

- Znam da ne izgleda lepo, ali sport je borba i na terenu i van njega. Bukvalno, ali bukvalno moraš da se boriš za sebe da pokažeš da nisi slabić, u suprotnom će te pojesti. U mom slučaju nije bilo frke zbog ljubomornih devojaka, frajera, ali sam čula da je bilo u inostranstvu takvih situacija. Kod nas je drugačije, malo smo zatvoreniji po tom pitanju, ali kako nisam učestvovala u ljubavnim trouglovima u ekipi, ne bi bilo fer da o njima govorim.

Centar reprezentacije Srbije (četvrte sa EP u Francuskoj) sada igra u Đeru u Mađarskoj sa još dve naše košarkašice, Nevenom Jovanović i Tamarom Radočaj.

Sve tri učestvuju u preporodu ženske košarke u Srbiji koju je predvodi Marina Maljković.

- Super mi je što smo sve zajedno, treniramo, uigravamo se. Ove godine je Evrobasket, nadamo se najboljem!

Bojana je u srećnoj vezi, a njen dečko nije sportista niti javna ličnot i ne bi voleo da se spominje u javnosti. Zato nam ova zgodna košarkašica prenosi samo da uživaju zajedno, da on razume njen posao i da je od početka znao u šta se upušta pa tako i ima razumevanja za njene izostanke. Na pitanje kako je našla momka sa njenih 193 centimetara, a da nije sportista, odgovara u svom stilu:

"Malo je niži, ha, ha, ha!"

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

ZE SDS

16.02.2015 22:01

Zato ja volim svoju Srpkinju.

ODGOVORITE